24 de febrer de 2020 24/2/20

El PSPV presentarà mocions contra la censura parental als ajuntaments de la Comunitat

El PSPV presentarà mocions contra la censura parental als ajuntaments de la Comunitat - (foto 1)

  La secretària general del PSPV-PSOE de la província de València, Mercedes Caballero, ha anunciat hui que els ajuntaments de la província presentaran en les pròximes setmanes mocions perquè el Govern de Pedro Sánchez “vetle pel compliment de la Constitució i garantisca unes escoles obertes, lliures i diverses, enfront de la censura i la repressió ideològica a la qual ens vol sotmetre la ultradreta”.

  Cavaller ha alertat del “perill de contagi” que suposa el “veto parental”, després de la decisió del Govern de Múrcia -a proposta de Vox- de permetre als progenitors no autoritzar l'assistència dels seus fills a xarrades i tallers en horari lectiu. “Quan es pretén vetar la participació en les activitats complementàries que dissenyen els centres i docents s'està produint un atac a la professionalitat i llibertat de càtedra, una invasió de les competències del centre educatiu i, la qual cosa és pitjor, una violació dels drets del menor a rebre una educació integral”, ha subratllat la dirigent provincial.

  Lamentablement, ha afegit, “l'escola s'ha convertit en una arma ideològica per a la dreta, que intenta imposar un model conservador i parcial, que limita el currículum educatiu als continguts que consideren aptes, però que exclouen realitats socials i fins i tot històriques i cerca introduir un major centralisme i control de l'educació i dels processos educatius”.

  La secretària provincial ha assegurat que, “enfront de l'autoritarisme de la ultradreta, el Govern garantirà la llibertat de càtedra i el dret dels professionals a elaborar la seua pròpia programació".

  “Tots coneixem quines són les pretensions de la ultradreta, però ara formacions com el PP o Ciutadans tenen l'oportunitat de triar en quin costat volen estar; en el de la pluralitat i la diversitat o en el de l'adoctrinament i el pensament únic”.

  Les mocions que s'elevaran als plens contenen cinc propostes d'acord, totes elles encaminades a defensar el compliment dels articles de la Constitució que defensen el dret a l'educació i la llibertat d'ensenyament, reforçar el compliment dels plans d'igualtat, garantir la pluralitat de pensament, reforçar la llibertat de càtedra i l'autonomia dels òrgans directius dels centres educatius.

  Pujar