elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les propostes per a adaptar les falles a la pandèmia del COVID-19

Les propostes per a adaptar les falles a la pandèmia del COVID-19
  • A Alzira demanen un calendari d'actes respectant les restriccions i a Gandia tornaran a enfundar-se la indumentària valenciana el 31 d'octubre

MÉS FOTOS
Les propostes per a adaptar les falles a la pandèmia del COVID-19 - (foto 2)
Les propostes per a adaptar les falles a la pandèmia del COVID-19 - (foto 3)
Les propostes per a adaptar les falles a la pandèmia del COVID-19 - (foto 4)

La cancel·lació de les falles el mes de març passat a causa de la pandèmia del Coronavirus va suposar el primer xoc amb la realitat per a les celebracions multitudinàries.

En aquests moments, set mesos després, són moltes les veus que se sumen al fet que les festes josefines tornen a celebrar-se i, a més, es contribuïsca a ajudar a un sector paralitzat quasi íntegrament per l'actualitat sanitària.

Gandia és una de les primeres ciutats que ha optat perquè les seues falleres i fallers tornen a enfundar-se la tradicional indumentària valenciana. A causa de les circumstàncies no ho podran fer tots ni totes, per la qual cosa els responsables de la festivitat han decidit impulsar un acte en el Museu Faller de Gandia dissabte que ve 31 d'octubre a les 21.30 hores en el qual les reines i presidents de les 23 comissions gaudiran del primer esdeveniment oficial després de la pandèmia.

Sota el nom de ''Falles 2021: Cap a una nova normalitat'', tornaran a escoltar la música tradicional i, sobretot, impulsaran de nova al sector de la indumentària, flors, escenari, artistes i pirotècnia. En definitiva, tot el que embolique el món faller.

Gandia no és l'única, ja que a Alzira ja demanen que es programe un calendari d'actes fallers respectant les restriccions del Coronavirus.

Concretament ha sigut el Partit Popular de la localitat qui ha llançat la proposta, ja que aquest grup de l'oposició creu afavorir amb ella a tots els sectors en crisis que envolten a la festivitat.

La idea va encaminada a aprofitar els llocs públics i espais oberts d'Alzira per a poder dur a terme algun acte faller.

A més, com indiquen els populars, afavoririen a donar major cobertura als sectors més castigats per l'actualitat com ho són els indumentaristes, amb els qui s'han reunit abans de llançar la proposta.

A València també han tornat progressivament els actes fallers oficials, com la imposició de bandes a l'Ajuntament de València amb les màximes representants lluint els seus vestits sense oblidar-se de la mascareta, ja que després de la cancel·lació segueixen els seus mandats tant elles com les seues Corts d'Honor.

La comissió Maestro Gonzalbo - Conde Altea, de la capital valenciana, també ha représ la seua activitat d'actes sota un estricte protocol de prevenció

Cal destacar també que moltes comissions ja han pogut tornar als seus casals per a compartir sopars i recordar els moments anteriors a la irrupció de la pandèmia, encara que en tot moment sota les noves mesures d'aforaments limitats, restricció de barres, distàncies de seguretat, límit de persones en les taules i la tan habitual mascareta.

Les veus polítiques autoritzades en l'àmbit faller, com puga ser la del regidor de Cultura Festiva de València i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, van per la mateixa línia d'adaptar la celebració a les restriccions actuals, per la qual cosa no tirarà la tovallola al mes d'octubre i continuen confiant que no ocórrega el viscut en les anteriors, que ja han passat a la història.

Respectant en tot moment les mesures de seguretat i de prevenció davant el Coronavirus, els municipis i les autoritats comencen a veure amb bons ulls gaudir de les falles o, almenys, fer-ho com marque la nova normalitat; València, Gandia i Alzira comencen el seu camí per a aconseguir-lo.

Pujar