elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Prohibit usar maneguets i elements inflables en la piscina d'Alcàsser

Prohibit usar maneguets i elements inflables en la piscina d'Alcàsser
  • Eva Zamora, alcaldessa: “Els maneguets i flotadors creen una falsa seguretat i són molt perillosos per als xiquets”

L'Ajuntament d'Alcàsser està incidint, durant la present campanya d'estiu, en la utilització dels correctes elements de seguretat de flotació en piscines per a garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes.

Per aquest motiu, els usuaris i usuàries de la piscina municipal d'Alcàsser tenen prohibida la utilització de maneguets inflables i de qualsevol altre element inflable i recomana l'ús del cinturó de goma eva o del jupetí salvavides homologat. Precisament el mètode més segur per a protegir als nostres xiquets i xiquetes és el del jupetí, encara que és el que menys es veu en piscines i platges.

Des de Grup Caps, empresa que gestiona la piscina municipal d'Alcàsser, alerten que “els maneguets haurien d'estar prohibits” i recorden que des de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, Jessica Pino, autora de l'Informe Nacional d'Ofegaments, corrobora que els maneguets “no són un sistema de flotació segur si no s'acompanyen d'una supervisió contínua”, ja que “no aconsegueixen adaptar-se de manera fixa al xiquet que els porta”.

Per part seua, l'alcaldessa d'Alcàsser, Eva Zamora, afirma que “els professionals que gestionen la nostra piscina municipal han tingut ja diversos esglais a causa de la utilització d'aquests elements, i la seua prohibició és una mesura que hem de seguir rigorosament. Els maneguets i flotadors creen una falsa seguretat i són molt perillosos per als xiquets i xiquetes”.

Amb aquesta mesura l'Ajuntament d'Alcàsser extrema la precaució per a prevenir ofegaments i lesions greus en mitjans aquàtics amb la finalitat de gaudir aquest estiu de l'aigua evitant riscos innecessaris.

Pujar