4 de desembre de 2020 4/12/20

Primeres projeccions a concurs de Mon·Doc 2019 a Montaverner

Primeres projeccions a concurs de Mon·Doc 2019 a Montaverner - (foto 1)
  • Hui dissabte es projecten els tres primers finalistes dels Premis MON·DOC, un curt i dos llargmetratges

MÉS FOTOS
Primeres projeccions a concurs de Mon·Doc 2019 a Montaverner - (foto 2)
Primeres projeccions a concurs de Mon·Doc 2019 a Montaverner - (foto 3)

A les 18.00h comencen, amb ‘Hijas de Cynisca’, les projeccions dels documentals que opten als premis MON·DOC en les dues categories. En este cas es tracta d’un llargmetratge documental, dirigit per Carmen Perona, que dona a conèixer la discriminació de gènere que existeix a l’esport. A partir d’entrevistes i testimonis d’esportistes com Almudena Cid, Ona Carbonell, Amaya Valdemoro o Dori Ruano, es posa de manifest que allò que passa al nostre esport no és sinó un reflex del que passa a la societat.

A les 20.00h serà el torn del primer curt finalista, el documental ‘Narciso Yepes, un corazón de diez cuerdas’, del realitzador Alejandro Rius, qui estarà present a l’Auditori Luis Peiró per a presentar el seu treball. El documental ens acosta a la figura de Narciso Yepes, home senzill i bondadós, estudiós i investigador infatigable, que arribà a ser un vertader geni de la guitarra. Un personatge tal volta poc conegut però mereixedor de tots els reconeixements, com a músic i com a persona.

Tancarà esta primera jornada el llargmetratge ‘Peret. Yo soy la rumba’, que es projectarà a partir de les 22.30h. Un treball de la directora Paloma Zapata que ens descobrix a fons la vida de Pere Pubill Calaf, qui passà la història com Peret, rei de la rumba catalana. Un documental que repassa l’aventura artística i personal de Peret a partir d’entrevistes a la seua família i amics i d’un extens material d’arxiu. Presentarà el documental el director de fotografia del mateix Iñaki Gorraiz.

Pujar