elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Potries serà el centre de treball dels Museus Locals de la província de València

  • Les Jornades organitzades pel Museu Valencià d'Etnologia per proper dijous desborden la participació prevista

El proper dijous 30 de març es celebrarà a Potries la "VI Jornada de Museus Locals", que cada any organitza el Museu Valencià d'Etnologia de la Diputació de València, de forma itinerant a diversos municipis.

L'Alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, valora molt positivament la designació: "les potrieres i els potriers ens sentim molt orgullosos de que els tècnics del Museu Valencià d'Etnologia, així com el seu director, Francesc Tamarit, hagen apostat per Potries com a seu d'aquesta fita anual de treball i coordinació dels museus locals de la província de València. Per a nosaltres suposa un gran estímul per a continuar treballant pel desenvolupament del nostre projecte museològic, que des de fa anys Potries pretén impulsar".

La jornada, que estava prevista al Saló d'Actes de la Casa de la Cultura, ha estat traslladada als salons del conegut restaurant "Molí Canyar", donat que s'ha disparat el nombre de participants a la jornada. Segons explicavaa el regidor de Planificació Municipal: "havíem previst un aforament de 100 persones, un poc per damunt de l'assistència en jornades anteriors, però el nivell d'inscripcions i participants ha arribat fins a 150 persones, i hem considerat que per la comoditat dels assistents, donat que es tracta d'una jornada de treball, era millor utilitzar una ubicació més espaiosa, la qual cosa ja havíem previst inicialment, per si es donava el cas".

La sessió de treball començarà a les 10:45 hores amb la inauguració de la Jornada a càrrec de l'Alcaldessa de Potries i del Diputat de Cultura de la Diputació de València, el Sr. Xavier Rius, acompanyat del Director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit.

El tema a tractar durant les sessions de treball serà: els efectes dels museus en l'activació dels territoris, analitzant els efectes que pot tenir el patrimoni sobre un desenvolupament territorial i local sostenible; una temàtica que ben segurament ha estat un dels motius de l'èxit de convocatòria i que, a més, ha estat la base per a l'elecció de Potries, amb el seu lema "Patrimoni Viu" com a ubicació. Els ponents Fabien Van Geert, professor de la "Universitat de Barcelona" i de la "Universiíté Paris 3 – SorbonneNouvelle", i Elias Zamora Acosta, professor de la "Universitat de Sevilla", realitzaran propostes i diagnòstics sobre la temàtica proposada.

Ja de vesprada el Regidor de Planificació Municipal, Damià Oliver, realitzarà una ponència sobre el cas concret de "Potries:Patrimoni Viu", acompanyat d'Albert Vázquez, Professor d'Història de l'Art i co-redactor del projecte museogràfic de la "Cassoleria d'Àngel Domínguez", la qual podrà ser visitada, de forma guiada, per a concloure la jornada.

Pujar