22 de setembre de 2020 22/9/20

Potries organitza per segon any consecutiu les jornades de la Lluita Camperola

Potries organitza per segon any consecutiu les jornades de la Lluita Camperola - (foto 1)

  El municipi de Potries organitzarà per segon any consecutiu unes jornades al si dels moviments internacionals al voltant de la sobirania alimentària i de lluita camperola, dins el més d'abril, en el qual s'enclava la "Setmana Internacional de la Lluita Camperola". Enguany, donades les vacances de pasqua i l'organització d'altres esdeveniments al municipi s'ha optat pel cap de setmana que tanca els mes: 28, 29 i 30 d'abril.

  L'organització de l'esdeveniment, tot i comptar amb el suport de l'Ajuntament de Potries en matèria d'infraestructures, corre a càrrec del Moviment Veïnal de la Lluita Camperola que es va generar l'any passat al voltant d'aquesta temàtica, així com entitats locals com: el Col·lectiu Nostra Terra i el Centre excursionista La Madrilla.

  L'any passat la temàtica es va centrar en l'agroecologia, i enguany es versarà al voltant de la temàtica del reg que actualment està en debat obert a la nostra comarca i a tot el territori valencià. Amb el lema "L'Aigua: agricultura, ecologia i patrimoni", es comptarà entre altres amb la participació de membres del "Centre Valencià d'Estudis del Reg" de la Universitat Politècnica de València, i d'altres organitzacions de caràcter agrari, ecològic i de defensa etnopatrimonial.

  Tot i que la programació no està completament tancada, a hores d'ara ja es preveu un volum d'activitats que creix en quantitat i en qualitat respecte a les de l'any passat, amb la realització d'iniciatives de tot tipus: conferències, taules rodones, tallers infantils, visites i excursions, projecció de documentals, mercat, actuacions musicals, i moltes més activitats que ompliran 3 dies de programació variada i amb un gran interès ambiental, econòmic i social, que pretén adreçar-se a tot el públic interessat de la comarca de la Safor i comarques veïnes.

  Dins la mateixa jornada s'inclourà el dissabte 29 d'abril la ja tradicional "Despertà" que cada any ve organitzant l'Associació de Dolçainers i Tabaleters de la Safor, pels diversos municipis de la comarca en memòria del dolçainer i gran impulsor de la musica tradicional a la Safor, Miquel Ruiz, i que aquest any es celebrarà a Potries.

  Pujar