25 de setembre de 2020 25/9/20

Un policia de Requena rescata un bebé de morir ofegat

Un policia de Requena rescata un bebé de morir ofegat - (foto 1)
  • El xicotet, que té cinc mesos, estava en sa casa quan es va entravessar i va deixar de respirar. El policia li va realitzar una maniobra que va evitar la seua asfíxia.

MÉS FOTOS
Un policia de Requena rescata un bebé de morir ofegat - (foto 2)

Un policia local de Requena ha salvat un bebé de cinc mesos de morir ofegat. L'oficial es va personar en el domicili del xicotet després de rebre un avís a través del telèfon d'emergències 112. Quan el policia va arribar el bebé no respirava i es trobava en estat cianótico. Este estat es produïx quan la falta d'oxigen en la sang fa que el cos adquirisca una coloració blavosa.

Tal com ha explicat l'ajuntament de Requena en un comunicat, els fets van tindre lloc dilluns passat 9 de gener quan la Policia Local de Requena va rebre un avís d'un "varó de 5 mesos que no podia respirar. Havien començat els vòmits i intentaven realitzar-li la respiració assistida boca a boca".

Immediatament es va personar un oficial de la Policia Local en el domicili, qui va poder comprovar que el bebé es trobava estés boca per amunt en el llit, en estat cianótico i sense respiració. A més, segons les mateixes fonts, la mare estava patint un atac d'ansietat.

L'oficial de la Policia Local va procedir immediatament, davant d'esta crítica situació, a posicionar al bebé boca per avall sujentándole per les seues cames i colpejant-li nombroses vegades en l'esquena. Este gest va provocar el plor del xicotet i la consegüent obertura de les seues vies respiratòries frenant la ja més que evident asfíxia.

Moments després va arribar al domicili un equip del SAMU que va realitzar la pertinent exploració mèdica al bebé, assegurant que en eixos moment el xicotet ja estava estable i reconeixent la prompta i efectiva acció realitzada per l'oficial de la Policia Local de Requena.

El xicotet va ser traslladat a l'Hospital General de Requena on va romandre en observació. En estos moments el menor ja està fora de perill, segons confirma tant l'oficial com la Policia Local en el seu conjunt, que han seguit l'evolució del xicotet en primera persona.

Pujar