30 de setembre de 2020 30/9/20

Podem reclama el tancament de la Central Nuclear de Cofrents

  La diputada del grup parlamentari Podemos-Podem, Beatriz Gascó Verdier, ha expressat avui la seua satisfacció davant el tancament anunciat ahir de la central nuclear de Garoña pel Ministre d'Energia Alvaro Nadal i ha reclamat que la següent a tancar siga la de Cofrents (València).

  Gascó Verdier ha manifestat que “des de Podem defensem l'aprovació d'un Nou Pla Energètic Nacional en el qual les energies renovables juguen un paper protagonista en detriment de l'energia nuclear i la dependència dels recursos fòssils”.

  També ha recordat que Les Corts Valencianes van aprovar aquest període de sessions una iniciativa conjunta de PSPV, Compromís i Podem instant al Govern Central a paralitzar la construcció del Magatzem Temporal Individualitzat de la Central de Cofrents, “ja que suposa la prolongació de la vida útil d'una Central que ja ha mostrat seriosos problemes de seguretat i que estava projectada des dels seus inicis per a 25 anys de durada”.

  A més, durant la seua última compareixença, la diputada de Podem va preguntar al Director de la Central de Cofrents sobre la viabilitat de les centrals quan el president d'Iberdrola ha donat mostres de voluntat de vendre un negoci com el de les nuclears per “no ser viables econòmicament”.

  Des de Podem, ha afegit, “ens manifestem a favor del desmantellament del sistema nuclear en l'estat Español i l'aposta decidida per les energies renovables i el derogament de l'anomenada llei de el “impost al sol”.

  Pujar