25 de setembre de 2020 25/9/20

La Pobla Llarga recorda els Successos de 1919 i commemorarà el seu centenari el dissabte 12 d’octubre

    La Pobla Llarga va viure ja fa 100 anys un dels successos més desagradables en la història de la localitat, la mort de 6 poblatans després d’una concentració a la plaça enfront de l’ajuntament on havien acudit a demanar justícia a l’alcalde i al jutge després de que el cap de la Guardia Civil apalissara al Gralla.

    100 anys més tard, la Pobla Llarga vol deixar constància del que els va passar a aquests poblatans i als familiars que van veure truncada la sua vida d’un cop.  Per aquest motiu, el dia 12 d’octubre i amb motiu de la celebració de les nostres Festes Majors i de Moros i Cristians (declarades aquest any festa d’interès turístic local) realitzarem una Ruta Cultural anomenada “Els successos de 1919 i els seus protagonistes. In memoriam” de la mà de Joan Català, cronista oficial de la Pobla Llarga. Al llarg de la ruta, es realitzarà un recorregut urbà de la manifestació de 1919 amb l’exposició dels fets, quins van ser els protagonistes i com eren les diferències socials d’aleshores. La ruta s’iniciarà al Cementiri Municipal de la Pobla Llarga a les 11h i finalitzarà cap a les 13h davant de l’Ajuntament amb un homenatge a les víctimes i als seus familiars.

    “Per a nosaltres recordar el nostre passat és una prioritat i més encara, no oblidar. Molts veïns i moltes veïnes patiren barbàries indescriptibles i mai s’ha posat en valor el perquè acabaren truncades les seues vides. Per aquest motiu a la Pobla Llarga es realitzarà aquest acte dedicat sobretot als familiars, que si bé mai seran compensats pel succeït, intentarem que mai s’oblide el motiu pel qual van morir: per defensar i millorar els seus drets.” comenta el Regidor de Memòria Democràtica Ximo Vidal.  

    Pujar