20 de gener de 2021 20/1/21

La Pobla del Duc invertirà més de 254.000€ en la modernització del poligon Oest

  L'ajuntament de la Pobla del Duc invertirà mes de  254.000 euros dins del Pla de Modernització de Polígons amb l'objectiu de millorar la  qualitat a través d'inversions d'alt impacte com són el sistema d'aigües, el gravament deteriorat pel nul control de les obres que es van efectuar i el deteriorament progressiu, ja què ara mateix ocasionen problemes de trencaments i talls en el servici d'aigües que perjudiquen les empreses instal·lades minvant així la competitivitat empresarial.

  L’alcalde, Vicent Gomar, ha assegurat que el projecte permetrà impulsar l'estructura productiva local «en definitiva, volem solucionar un problema històric, un més dels que heretats del PP alhora que oferiem oportunitats al desenvolupament econòmic local i que les nostres empreses deixen de soportar la gestió inneficient feta per el Partit Popular en el desenvolupament del polígon i la implanació de noves empreses en la Pobla del Duc».

  La inversió de 254.000 estarà finançada amb 178.111 euros per l’IVACE i 76.333 de fons propis de l'Ajuntament sense que coste un euro a les empreses instal·lades al poligon Oest ni als veins de la Pobla. L’aportació municipal és fruit de l'aplicació del superàvit en el tancament dels comptes del exercici 2016, superàvit fruit de la gestió eficient desenvolupada per  l'equip del PSPV al  govern de la Pobla del Duc des de 2011 i que ha permès engegar la inversió amb l'objectiu de consolidar el poligon Oest i impulsar la indústria perquè tinga un paper més rellevant en l'economia local. «L'ajuntament ha de fer un esforç, solucionant les necessitats essencials en este entorn empresarial» reconeix Gomar.

  El regidor d'urbanisme Jordi Bravo ha insistit que l'obra haurà d'estar executada abans del 31 de desembre de 2017 i el principal objectiu és la modernització de les infraestructures. «Hem actuat baixant impostos a l'empreses amb la contenció de l'IBI; també hem baixat els preus dels lloguers de les naus niu promocionant i afavorint així la implantació de noves empreses; hem reduït substancialment l’impost de plusvàlua; unes reduccions d’impostos que faciliten la implantació i la consolidació de les empreses al nostre poble, però que s’han d’acompanyar amb l’adaptació dels polígons a les necessitats bàsiques per al seu desenvolupament», ha explicat Bravo, que ha destacat que la nova agenda urbanística planteja la transició cap a una economia més diversificada amb l'impuls perquè noves empreses es posicionen en el poligon Oest i evitar la desertització empresarial, fomentant la ubicació de noves indústries en la localitat.

  Sota el paraigua de les ajudes, uns dels objectius que s’ha projectat aconseguir per a l’àrea industrial de La Pobla del Duc és la millora de les xarxes d'aigua potable que subtituiran les canonades d'aigua per altres noves, a més de col·locar vàlvules per a millorar el cabdal i la pressió. També esta previst executar millores a nivel energètic amb la substitució de bombetes de vapor de sodi per altres de tecnologia led.

  Pujar