18 de gener de 2021 18/1/21

Els pilots becats per la Diputació pugen al podi en el Campionat d'Espanya de Kàrting

Els pilots becats per la Diputació pugen al podi en el Campionat d'Espanya de Kàrting - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els pilots becats per la Diputació pugen al podi en el Campionat d'Espanya de Kàrting - (foto 2)
  Els pilots becats per la Diputació pugen al podi en el Campionat d'Espanya de Kàrting - (foto 3)

  Els pilots de la Diputació de València lideren el Campionat d'Espanya de kàrting en les dues categories en què participen. Tant Eliseo Martínez, que encapçala la categoria de Sènior KZ2, com Carles Martínez, nou líder en categoria Júnior, van pujar al podi en la tercera posició a Alcañiz. A més, Iván Bataller va ser segon en una de les mànigues, demostrant la bona feina de la Fórmula de Campions i la Diputació amb el planter de l'automobilisme valencià.

  "Els pilots de la Diputació de València han donat la talla en aquesta cita del Campionat d'Espanya de kàrting", ha destacat Marc Rodríguez. El director de la Fórmula de Campions ha recordat que Eliseo Martínez "ha deixat una de les majors diferències que es recorden en un campionat tan curt, i encara pot proclamar-se campió malgrat la seua absència en l'última carrera per la coincidència amb el calendari de la fórmula 3, que és la seua competició de referència aquest any".

  En KZ2, el pilot de l'Eliana Eliseo Martínez és líder amb quasi 70 punts d'avantatge respecte al segon classificat, però té un obstacle davant seu per alçar-se amb el títol: no podrà competir en l'última cita de la temporada per la coincidència amb una prova a Itàlia de Fórmula 3, el seu principal objectiu d'aquesta campanya.

  Per haver estat campió després d'aquesta penúltima cita del Campionat d'Espanya, el valencià hauria necessitat un avantatge de 101 punts. Eliseo, que ha sumat quatre triomfs i un total de vuit podis en aquestes vuit curses en què ha participat, tindrà dificultats per guanyar un campionat de deu cites perdent-se dos, però ha deixat la seua empremta mostrant-se com el clar dominador de la categoria.

  Acumulant punts en la resta de categories

  En Júnior, Carles Martínez ha assaltat el liderat de la categoria en el seu primer any i arribarà a les dues últimes curses de la temporada com a líder, i amb tot per decidir després de pujar al podi a Aragó. En la lluita pel títol estarà també un altre pilot de la Diputació de València, Rubén Moya, que surt d'Alcañiz entre els millors de la general després d'una remuntada en la segona mànega.

  Per la seua banda, el pilot d'Alfauir, Iván Bataller, va brillar amb una segona posició, a només dues dècimes de la victòria. El valencià era tercer en la primera mànega quan un altre pilot el va treure de pista i el va deixar onzè, des d'on va haver de recuperar nou posicions en la segona carrera per pujar al podi i corroborar la seva velocitat.

  Nerea Martí, que està completant la seua primera temporada en competicions d'àmbit nacional després d'haver participat en campionats territorials, va sobresortir amb una quarta posició. I en Júnior, Carles Martínez arribarà líder a l'última cita al que és el seu primer any a la categoria. En canvi, Rubén Moya ho farà com tercer a pocs punts i Iván Bataller ho farà com a segon després de la trobada a Aragó. Al costat d'ells, en paraules de Rodríguez, "Nerea Martí està demostrant una adaptació molt ràpida al campionat i arriba a Zuera amb expectatives de podi".

  Pujar