24 de setembre de 2020 24/9/20

60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic

60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 2)
  60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 3)
  60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 4)
  60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 5)
  60 persones es formen i s’acrediten en Massalfassar per fer un ús responsable del material pirotècnic - (foto 6)

  La sala polivalent de Massalfassar ha acollir este dissabte 16 de novembre el curs d’acreditació dels Responsables de Grups Reconeguts com a Experts (RGCRE), per fer una utilització responsable i segura del material pirotècnic en manifestacions festives, religioses, culturals i tradicionals.

  60 persones de diferents entitats culturals han acudit a esta formació que, en paraules de l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant, «pretén dotar dels coneixements i recursos necessaris a les persones que utilitzen la pólvora durant les diferents celebracions per tal de fer un bon ús de la mateixa i ser conscients dels perills que comporta, a fi d’evitar possibles riscos».

  Entre els participants hi havia representants de falles, dimonis, trabucaires i cordaes de distints parts de la Comunitat Valenciana, i inclús també alumnes de Santander i Castella La Mancha. La formació i acreditació incloïa les modalitats de correfocs, cordà, passejà i despertà, d’acord a allò establert en la ITC-18 del RD 989/2015.

  El curs ha estat inaugurat per l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant, i el regidor de Cultura, Robert Margaix, acompanyats per Julià A. Fernández i Enrique Almodóvar, president i secretari, respectivament, de l’entitat organitzadora, la Federació de Diables i Dimonis del País Valencià. També es comptava amb la col·laboració de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana.

  Pujar