elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una perillosa organització criminal dedicada al robatori en bancs de València

Cau una perillosa organització criminal dedicada al robatori en bancs de València
  • Han sigut detinguts 2 integrants, després de 2 registres domiciliaris practicats en diferents barris de Madrid

La Guàrdia Civil de Gandia ha desarticulat una organització criminal, duent a terme la detenció de 2 persones en diferents barris de la localitat de Madrid. Se'ls atribueix la presumpta comissió dels delictes de falsedat documental, furt i pertinença a organització criminal. A més, s'han practicat dos registres domiciliaris en diferents barris de Madrid, en els quals s'han intervingut documents d'identificació falsos, 5 telèfons mòbils amb auriculars intra-auditius, útils trenca vidres, 35 llibretes bancàries, documents d'enviament de diners a l'estranger i més de 3.000 euros.

Per part de la Guàrdia Civil de Gandia, es va iniciar el passat mes d'agost la investigació en el marc de l'Operació "Júcaro", després de tenir coneixement de la comissió d'un furt de 20.000 euros a una entitat bancària de la localitat de Tavernes de la Valldigna.

Fruit de les investigacions realitzades, es va poder constatar que es tractava d'un grup itinerant que recorria tot el territori nacional. Dedicat a la comissió de furts i robatoris en entitats bancàries o en les seves proximitats, intentant sostreure al moment menys pensat, bé dels treballadors, bé dels clients, els diners en efectiu.

Els integrants de l'organització residien en barris de classe mitjana de la localitat de Madrid, a l'objecte de no ser identificats i no aixecar sospites de la seua activitat delictiva. Arribant fins i tot a extremar les seues mesures de seguretat. Per a això, realitzaven contra vigilàncies, dificultant les tasques d'investigació per part dels agents.

A més, per dificultar encara més la investigació utilitzaven vehicles els quals aparentment eren legals, si bé, la documentació d'ells, estaria a nom d'altres propietaris.

Cal ressenyar que el dia de la detenció, aquests es disposaven a cometre un altre il·lícit penal, ja que portaven els objectes per fer-ho, sent frustrat per part dels agents.

Finalment, es va procedir a la detenció de 2 homes, de nacionalitat colombiana, de 38 i 41 anys, pels delictes de falsedat documental, furt i pertinença a organització criminal.

També es van realitzar dos registres domiciliaris on es van intervenir documents d'identificació falsos, 5 telèfons mòbils amb auriculars intra-auditius, útils trenca vidres, 35 llibretes bancàries, documents d'enviament de diners a l'estranger i més de 3.000 euros.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Sueca (València).

Pujar