Castellano

La pedra causa greus danys en 3.000 hectàrees de vinya a la comarca d'Utiel-Requena

La pedra causa greus danys en 3.000 hectàrees de vinya a la comarca d'Utiel-Requena
  • Els perjudicis provocats podrien oscil·lar entre el 50% i el 100% de la collita i aquesta pedrada també va ocasionar la caiguda d'ametles al sòl

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) realitza una primera valoració d'urgència sobre la intensa tempesta de pedra que va descarregar ahir a la vesprada a la comarca d'Utiel-Requena, concretament en els llogarets del Pontó, La Portera i la pedania Camp Arcís del sud-est del terme municipal de Requena. Segons els primers càlculs elaborats per l'organització la superfície afectada per la pedra abasta aproximadament 3.000 hectàrees de camps de vinya i els danys provocats podrien oscil·lar entre el 50% i el 100% de la collita en algunes explotacions. Així mateix, l'episodi de pedra també va provocar la caiguda d'ametles al sòl, cultiu que es troba en plena collita.

Les varietats més primerenques de raïm, com és el cas de Chardonnay i Macabeu per a cava tenien previst recol·lectar-se en els pròxims dies, mentre que la resta de varietats més tardanes, com la Boval, es veremaran dins de 20-25 dies aproximadament. Després de la pedra d'ahir els fruits podrien patir problemes de maduració o experimentar un problema de botrytis. A més, tot això se suma als terribles danys que el míldiu està provocant enguany al llarg de la Comunitat Valenciana, un fong que ha proliferat a causa de les condicions climatològiques idònies derivades especialment de les pluges primaverals.

Aquesta situació provocarà una important pèrdua de rendibilitat als agricultors de la zona i per això AVA-ASAJA reclama a les administracions que duguen a terme les mesures oportunes i adequades per a compensar els minvaments provocats per aquest sinistre.

Pujar