elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

1773 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2018

1773 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2018
    MÉS FOTOS
    1773 kg de roba i calçat s’han arreplegat a L’Alqueria de la Comtessa el primer semestre de 2018 - (foto 2)

    L'associació Arropa València, dins del seu programa Ret Social Koopera, ha arreplegat 1773 kg de roba i calçat usada en L'Alqueria de la Comtessa, en els primers sis mesos del 2018. Aquesta associació té un acord amb el govern municipal per a col·locar els contenidors de recollida i fer-se càrrec de la roba donada altruistament pels veïns.

    Amb una mitja de 295,5 kg mensuals arreplegats als contenidors situats per tota la localitat, maig és el mes on més quilos s'han recol·lectat, amb 451 kg. Gràcies a aquesta actuació i la de la resta de localitats de la comunitat, Arropa València ha arreplegat en el primer semestre un total de 1.453 tones de peces de vestir usades, un 1,4% més respecte al mateix període de l'any 2017.

    La finalitat del programa Xarxa Social Koopera, d'Arropa València, no sols és arreplegar residus urbans de roba i calçat, sinó que té com a objectiu generar llocs de treball per a les persones en risc d'exclusió social. En aquest últim any, han aconseguit que 16 persones s'incorporen al mercat laboral ordinari, i han acompanyat a 67 més a iniciar el seu itinerari d'inserció.

    L'Alcalde de la localitat, Voro Femenia, al·lega: "Estem orgullosos de formar part d'aquesta iniciativa any darrere any, tant per la labor social que realitza com per la utilitat que representa per als veïns i veïnes del municipi. Aquest servei permet adequar un lloc autoritzat on tots els que ho desitgen poden donar la roba que ja no utilitzen, reduint la quantitat de fem en els escombrers, i minimitzant la nostra empremta ecològica."

    Pujar