elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Pobla de Vallbona dóna la benvinguda a les Falles 2018

La Pobla de Vallbona dóna la benvinguda a les Falles 2018
    MÉS FOTOS
    La Pobla de Vallbona dóna la benvinguda a les Falles 2018 - (foto 2)
    La Pobla de Vallbona dóna la benvinguda a les Falles 2018 - (foto 3)

    La Pobla de Vallbona ha viscut un cap de setmana molt faller, que ha servit per a donar-li la benvinguda a les festes en honor a Sant Josep de 2018. Durant el dissabte i diumenge s'han succeït les primeres activitats que culminaran el pròxim 19 de març, quan es cremen els monuments fallers.

    El primer dels actes de les Falles 2018 es va produir diumenge passat, quan es va tindre lloc la inauguració de l'Exposició del Ninot, en la qual les diferents comissions van presentar les seues candidatures per a salvar els seus millors elements de les flames. Ja a la vesprada es va determinar que el 'ninot indultat' entre els monuments grans fóra el de la falla plaça de l'Hort, mentre que el vencedor entre les falles infantils va ser el de la falla Mas de Tous.

    Les persones que desitgen veure l'Exposició del Ninot poden acudir a la Casa de la Cultura (de dijous a diumenge, de 18:00 a 21:00 hores, sent l'últim dia per a presenciar-la l'11 de març). Diumenge passat, a més, es va determinar quin era el millor 'llibret faller' i la millor fotografia de Falles. El premi al millor llibre de falles va ser per a plaça de l'Hort (segon premi per la falla Cervantes i tercer lloc per la falla Josep Antoni), mentre que la millor foto va ser la presentada per la comissió Sant Jaume ('Fallera de cap a peus').

    Poc després de conéixer-se els guanyadors d'aquests premis, es va procedir a la tradicional 'Crida', en la qual autoritats local i representants del món faller poblà (amb la seua fallera major, Estela Sanz López, i la seua fallera major infantil Alexandra Pitarch Asensi) es van dirigir als veïns i veïnes que formen part de les diferents comissions per a mostrar la seua alegria per l'arribada de les Falles. Després va haver-hi una xocolatada.

    Dissabte que ve, 10 de març, se celebrarà la XXIV edició del concurs de play-backs fallers (en el Pavelló Municipal, de 19:00 a 21:30 hores les actuacions infantils i a partir de les 22:30 hores les dels adults). El diumenge 11 de febrer eixirà el Tren Faller des del parc municipal, recorrent posteriorment diferents carrers de la localitat.

    El dimecres, 14 de març, serà el dia de la 'Plantà' de les falles. El jurat les visitarà l'endemà. Aqueix mateix dijous, 15 de març, es lliuraran els premis als diferents monuments fallers. El diumenge 18 se celebrarà una Ofrena doble: la primera, en el barri de Sant Josep al seu patró, i la segona serà en el parc municipal (a la verge del Rosario). El dilluns 19 tindrà lloc la 'cremà' de les falles i el dissabte 24 es lliuraran els trofeus als equips de les falles que han jugat en el campionat de pilota valenciana que han disputat les diferents comissions.

    Pujar