elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Música, història i actualitat per a tancar el primer cap de setmana de Mon·Doc 2017

  Hui diumenge 24 contiuen les projeccions dels documentals finalistes del Premi MON·DOC amb tres documentals: 'La guitarra vuela. Soñando a Paco de Lucía', 'Peset, un home bo. Metge, rector i republicà' i 'Gas the arabs'.

  Continuant amb el documental musical, a les 18.00h obrirà les projeccions de hui 'La guitarra vuela. Soñando a Paco de Lucía', treball dirigit per Jorge Martínez i Javier Limón en que músics com Alejandro Sanz, Tomatito, Luis Salinas o Carlinhos Brown reviuen el gran Paco de Lucía gràcies a "La Maestro", l'única guitarra dissenyada pel propi geni del flamenc. El viatge d'un instrument que conté l'ànima d'un músic irrepetible.

  A les 19.30h la directora Matilde Alcaraz visitarà Montaverner per presentar el seu treball 'Peset, un home bo. Metge, rector i republicà'. El documental, que compta amb la participació de la família Peset, aborda la figura del metge, rector i polític republicà Joan Peset Aleixandre, així com el procés obert contra ell.

  A les 21.00h tancarà el cap de setmana la projecció del documental 'Gas the arabs', en que els directors Julio Pérez del Campo i Carles Bover ens acosten la realitat que es viu a Gaza i Cisjordània una vegada acaben els bombardejos i la zona desapareix dels mitjans de comunicació. Un viatge a través de les ciutats de la Franja, de les seues gents i també de la seua història baix l'ocupació d'Israel.

  Novament MON·DOC obri una finestra al món amb històries molt diferents entre elles, però molt interessants, alhora que ens permet establir un debat i conèixer de primera mà la realitat que ens envolta. Com sempre les sessions es faran a l'Auditori Luis Peiró i l'entrada serà gratuïta.

  La programació es reprendrà dimecres 27 amb la presentació fora de concurs del documental produït per la Diputació de València 'Fills del Silenci', per a la qual visitarà Montaverner la Diputada de Memòria Històrica Rosa Pérez.

  Pujar