29 de setembre de 2020 29/9/20

La música clàssica contemporània arriba a Vilamarxant de la mà d'Harmonie Ensemble'

La música clàssica contemporània arriba a Vilamarxant de la mà d'Harmonie Ensemble' - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La música clàssica contemporània arriba a Vilamarxant de la mà d'Harmonie Ensemble' - (foto 2)
  La música clàssica contemporània arriba a Vilamarxant de la mà d'Harmonie Ensemble' - (foto 3)
  La música clàssica contemporània arriba a Vilamarxant de la mà d'Harmonie Ensemble' - (foto 4)

  Este diumenge la música clàssica serà la protagonista a la Casa de la Cultura. A les 19 h, actuarà la formació 'Harmonie Ensemble-Orchestra'.

  El grup està format per músics professionals de la província de València, principalment de la nostra comarca, Camp de Túria. El seu director artístic i musical és Pascual Cabanes Fabra.

  El repertori que interpretaran duu per nom 'Contemporanis del nostre segle' i el director convidat és Andrés Valero-Castells.

  El programa està integrat per 6 obres que serveixen com a panoràmica de la trajectòria del compositor Andrés Valero-Castells, ja que abasten un període temporal de quasi 20 anys.

  El concert s'inicia amb 'Preludi' (2004-AV42b), una breu obra per a octet de vent que procedeix de la seua obra 'Preludi i fuga' per a octet de dobles canyes. A continuació, s'interpreta 'Tríptic' (1995-AV21) per a quintet de vent. Per acabar, sona la primera part de 'Variacions sobre un tema de Vivaldi' (2005-AV58), obra per a tuba i quintet de vent que va ser estrenada pel 'New York Philarmonic Wind Quintet' i Á. García.

  La segona part s'inicia amb la versió per a trio de 'Romance del Duero' (2011-AV31f), que procedeix d'una cançó de 1999 per a soprano i piano sobre un poema de Gerardo Diego. Seguidament, s'interpreta 'Polifonia d'Identitats' (2005-AV59), per a quintet mixt, obra del Cercle de Moda de València. El concert finalitza amb 'Boccheriniana' (2012-AV79), una fantasia sobre la 'Música nocturna de Madrid' de L. Boccherini, escrita originalment per a quartet de saxos, amb versió per a quartet de clarinets i adaptada especialment per la plantilla d'Harmonie Ensemble' per a este concert.

  Andrés Valero-Castells

  Andrés Valero-Castells va nàixer a Silla i s'ha format als conservatoris superiors de València i Múrcia, obtenint el títol en 8 especialitats, amb quatre Mencions d'Honor i Premi Extraordinari final de carrera en Composició.

  Des de 2004, és catedràtic de composició al Conservatori Superior 'Joaquín Rodrigo', de València i en la temporada 2015-16 va ser nomenat Director Titular de la Banda Municipal de la Corunya.

  Les seues obres s'han interpretat a bona part d'Europa, als Estats Units, Argentina, Colòmbia, el Japó, Corea, Singapur o Hong Kong. Ha rebut encàrrecs de diferents institucions, així com d'importants conjunts i solistes.

  Ha sigut membre directiu de l'Associació de Compositors Simfònics Valencians i compositor resident del 'Festival Internacional Spanish Brass' (Alzira, 2005) i de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (2005-06). També ha sigut el primer compositor viu interpretat al Palau de les Arts 'Reina Sofia' de València.

  Va ser director de les bandes del CIM de Mislata, la SAM de Picassent i de la Lírica de Silla. Com a convidat ha dirigit, entre d'altres formacions, l'Orquestra de València, les Bandes Municipals de Madrid, Barcelona, València, Alacant o Santiago.

  A més, la seua versatilitat l'ha portat a abordar projectes singulars, com l'enregistrament d'un DVD per a Sony amb el grup de rock 'Barón Rojo'.

  Solistes: Juan Ángel Moltó i Alexia Vázquez de Prada

  Els solistes convidats són el músic Juan Ángel Moltó, que toca la tuba, i la soprano Alexia Vázquez de Prada.

  Juan Ángel Moltó és d'Alcoi. Començà els seus estudis musicals a la Unió Musical de Llíria, continuant al Conservatori de Música de la mateixa localitat i al C.S.M. 'Joaquín Rodrigo' de València. Està en possessió del Premi Final de Grau Mitjà i el Premi Final de Grau Superior. En 2002, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana li va atorgar el 'Premi Euterpe' de la Música.

  Forma part del quintet de metalls 'Turia Brass' i d'Harmonie Ensemble-Orchestra'. A més, ha format part de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i ha col·laborat amb l'Orquestra de Còrdova, la de València, Liceu de Barcelona i Orquestra Nacional d'Espanya. Actualment, és professor de tuba del C.P.M. de Requena i del Centre Autoritzat de Música U.M. de Benaguasil.

  Mentre que Alexia Vázquez de Prada és soprano, directora de cor i llicenciada en Medicina.

  En el terreny de l'oratori, ha cantat com a solista: 'Requiem Mass' de Weber, 'Passió segons Sant Mateu' de Bach o 'Oratori de Nadal' de Saint Saëns. Ha cantat els rols de Donya Elvira de "Don Giovanni", Bastiana de "Bastian i Bastiana" o Fiordiligi de "Così fan tutte". També ha cantat les sarsueles de 'Luisa Fernanda' (Rosita), 'La Verbena de la Paloma' (Susana) o 'El Barberillo de Lavapiés' (Paloma).

  És membre amb plaça del Cor de la Catedral de València i membre de reforç del Cor de la Generalitat. És professora de cant de la Unió Musical de l'Eliana i assídua convidada com a professora de tècnica vocal de diversos cursos com 'Mariano Puig' o 'Fòrum de Torrent'.

  En 2010, va enregistrar el disc 'La Gloria del Barroco', amb la Coral Catedralicia de València, una recopilació del compositor Cabanilles. També ha enregistrat com a solista, en 2012 i 2013, els discos de 'La llum de les imatges', junt a la Coral Catedralicia de València.

  Cicle Harmonie

  Este concert forma part del 'Cicle Harmonie' que està duent-se a terme, a més d'a Vilamarxant, a Llíria, la Pobla de Vallbona i l'Eliana, fins a maig de 2018 i amb un total de 8 actuacions.

  Pujar