25 de setembre de 2020 25/9/20

Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana

Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana - (foto 2)
  Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana - (foto 3)
  Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana - (foto 4)
  Multitudinària festa pel 9 d’Octubre a l'Eliana - (foto 5)

  Durant tot el cap de setmana l'Eliana ha viscut intensament els actes de celebració pel dia de la Comunitat Valenciana. Les àrees de cultura, esports, joventut i promoció lingüística van coordinar una variada agenda d'actes per a tots els públics que es va perllongar durant tres dies “hem realitzat un gran esforç per a convertir el dia de tots els valencians i valencianes en una gran festa durant tot el cap de setmana, la ciutadania ha pogut gaudir de bona música en valencià, tertúlies literàries, de l'esport en família, tallers infantils, teatre per als més xicotets, dansaes i hem culminat esta gran celebració, amb pólvora, amb un castell de focs artificials, com mana la tradició” ha manifestat l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent.

  Els actes commemoratius pel 9 d'octubre a l'Eliana van començar divendres passat 7 d'octubre amb una vesprada de llibres que va comptar amb la presència de l'escriptor valencià Ferran Torrent i va continuar a la nit amb un triple concert de Auxili, Skatuttipresto i DJ Macondo, emmarcat en el cicle comarcal “Ovidi Montllor”. El dissabte 8 d'octubre van tindre lloc tots els actes relatius al 25 aniversari de l'agermanament entre els municipis de l'Eliana i Mirande (França), al mateix també es va sumar la localitat de Sant Mauro (Itàlia) que l'any 2019 celebrarà les noces de plata amb l'Eliana. Durant tota la jornada es van produir reunions de treball i visites institucionals a les seus de govern autonòmiques. A la vesprada, es va celebrar l'acte protocol·lari en el qual els alcaldes van revalidar el seu compromís en el municipalisme europeu i van recordar en un emotiu vídeo els 25 anys d'agermanament entre aquestes dos localitats. Seguidament, Mara Aranda va delectar a tots els assistents en la plaça del País Valencià amb el seu ampli repertori de músiques de llengües majoritàries i altres minoritàries.

  El diumenge, el dia de tots els valencians, el ciclopasseig va tornar a coronar tots els actes commemoratius pel 9 d'octubre. Centenars de veïns i veïnes van participar amb les seues bicicletes en la marxa familiar més emotiva i important de tota València. Amb un recorregut aproximat de 9 quilòmetres, la marxa ciclista va tornar a demostrar que és la prova reina. L'any pròxim complirà la seua 30 edició i fonts municipals ja han avançat que “anem a celebrar-ho amb moltes sorpreses”.

  A la vesprada, el primer edil va llegir el manifest pel 9 d'octubre, posant especial èmfasi en un millor finançament per a la Comunitat Valenciana. A continuació, la fireta es va perllongar durant tota la vesprada oferint tallers infantils, teatre - titelles en valencià o música tradicional i dansaes. La fi de festa va correspondre al castell de focs d’artifici que la Diputació de València va patrocinar a l'Eliana reconeixent la trajectòria del municipi en la promoció del 9 d'octubre durant les últimes dècades. A les 21:00 hores, les carcasses de la pirotècnia Piro-Quiles van il·luminar el cel de l'Eliana posant un fermall d'or a la celebració del dia de tots els valencians.

  Especial 9 d'Octubre 2016

  Especial 9 d'Octubre 2016Entrar en el especial
  Pujar