elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La mostra «El sexe a l’època romana» rep 1.400 visites durant la seua primera setmana

La mostra «El sexe a l’època romana» rep 1.400 visites durant la seua primera setmana
    MÉS FOTOS
    La mostra «El sexe a l’època romana» rep 1.400 visites durant la seua primera setmana - (foto 2)
    La mostra «El sexe a l’època romana» rep 1.400 visites durant la seua primera setmana - (foto 3)

    Un total de 1.400 persones han visitat la mostra El sexe a l'època romana que des del passat 26 de gener s'exhibeix al Museu de Prehistòria de València. L'exposició, produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya, a través d'Arqueoxarxa –xarxa catalana de museus d'arqueologia–, i comissariada per Joan Mayné i Esther Gurri, del Museu de Badalona, inclou una selecció de 79 peces procedents de les col·leccions d'11 museus catalans i dels textos llatins més suggeridors a través dels quals es descobreixen els aspectes més íntims de la vida dels romans, des de la República fins al segle IV, transitant per la prostitució, l'adulteri, el matrimoni, l'homosexualitat o la sexualitat divina, entre d'altres.

    El gruix de visitants es va concentrar durant el cap de setmana passat, quant prop d'un miler de persones es varen apropar fins el museu de la Diputació de València per a conèixer una proposta expositiva que aborda el sexe sense tabús, sense complexes, amb un discurs explícit, però amb rigor científic.

    Aquestes xifres ratifiquen, també a València, l'interès que ha suscitat una mostra que ja ha superat les 80.000 visites durant les seues itineràncies per diferents centres expositius de Catalunya, el País Basc, i ara la ciutat de València, on es poden contemplar per primera vegada reunides en un mateix museu les quatre escultures de les conegudes com Venus catalanes originals: la Venus d'Empúries, la de Barcelona, Badalona i la Venus del teatre de Tarragona.

    Cicle de conferències

    Aquest proper dimecres 8 de febrer, a les 19:00 hores, donarà inici el cicle de conferències de temàtica diversa envers les pràctiques sexuals que es feien servir durant l'època romana que serviran per complementar la mostra, juntament amb les visites guiades programades pel museu per als matins del dissabte, a partir de les 11:00 hores.

    La primera conferència, sota el títol El sexe a l'època romana, correrà a càrrec de la mateixa comissària de la mostra i conservadora del Museu de Badalona, Esther Gurri.

    Posteriorment, per al dimecres 22 de febrer, està previst un col·loqui al voltant del Negoci del sexe a Pompeia, que comptarà amb Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili. I es culminarà, el 26 d'abril, amb La vida sexual dels emperadors a través dels autors clàssics. Una conferència que impartirà el catedràtic de la Universitat de Barcelona, filòleg clàssic i epigrafista, Marc Mayer.

    Pujar