26 d’octubre de 2020 26/10/20

21 mesos de presó per piratejar el sistema informàtic de la UPV i pujar-se les notes

21 mesos de presó per piratejar el sistema informàtic de la UPV i pujar-se les notes - (foto 1)
  • Els dos estudiants deuran a més abonar una multa de 1.620 euros

Els estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) que hackearon el sistema informàtic de la universitat per a pujar-se les notes s'han enfrontat aquest dijous a la justícia amb la qual, després de reconéixer els fets, han arribat a un acord de rebaixa de pena.

Tots dos acusats – estudiants del doble grau d'Administració d'Empreses i Enginyeria en Tecnologies i Serveis de Telecomunicació – han acceptat una pena de 21 mesos i 1 dia de presó després de reconéixer que van accedir al sistema per a pujar-se les qualificacions acadèmiques. Estan acusats d'un delicte de falsedat en concurs i revelació de secrets.

Al principi, la pena que sol·licitava el Fiscal era de 3 anys però com diem finalment s'ha quedat en 21 dies. A més, hauran d'abonar una multa de 1.620 euros cadascun pels danys causats la qual pagaran de forma fraccionada.

Cal recordar, tal com recull el Ministeri Públic, que tots dos estudiants van accedir de manera il·lícita a la xarxa en diverses ocasions al sistema informàtic entre el 2 d'abril de 2017 i el 31 de gener de 2018. Ho van fer apoderant-se dels noms d'usuari i clau dels professors.

Pujar