29 de setembre de 2020 29/9/20

L'obra “Arrels” gana la primera edició del Concurs de Microrelats “La festa dels Falles”

L'obra “Arrels” gana la primera edició del Concurs de Microrelats “La festa dels Falles” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'obra “Arrels” gana la primera edició del Concurs de Microrelats “La festa dels Falles” - (foto 2)

  Un màxim de 300 paraules combinades amb destresa literària, el món de les falles com a motivació i la voluntat de l'autor de presentar un text emotiu i treballat, són algunes de les claus que s'amaguen darrere del microrelat guanyador, “Arrels”, presentat per Bruno Asensio Yedra, un microrelat que parla de la nostàlgia de la festa fallera quan es viu a quilòmetres de distància de la terreta.

  El concursant local, Sergio Ramada Cervera, ha quedat finalista amb el seu relat “El refugiat”, un text que parla de l'experiència d'un refugiat que rep el calorós acolliment dels veïns de Vilamarxant en el context de la festa fallera.

  S’han presentat un total de sis lemes: “Arrels”, “Salut i refugi”, “Un rio de gent”, “El flamolenc”, “La meua ofrena a la mare de Dèu” i “Pólvora”, que han sigut avaluats per un jurat compost per persones del sector de la comunicació i l'educació.

  Segons el regidor de cultura, Voro Golfe, “aquesta convocatòria pretenia, d'una banda, elaborar un imaginari literari local al voltant del món de les falles i, d'altra banda, fomentar la creació literària i l'ús social del valencià”.

  El guanyador ha obtingut un premi de 150 euros per a adquirir productes en qualsevol comerç de la localitat, una mesura que suma esforços en el projecte de dinamització del comerç local.

  Pujar