29 de novembre de 2020 29/11/20

Els llibres del Magnànim més demandats en 2017

Els llibres del Magnànim més demandats en 2017 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els llibres del Magnànim més demandats en 2017 - (foto 2)

  La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha fet balanç de les vendes dels seus llibres al llarg del primer semestre de 2017. En total, s'han distribuït 5.300 exemplars dels diferents títols de l'extens catàleg del Magnànim, xifra que suposa un significatiu increment respecte a exercicis anteriors i que confirma la revitalització experimentada per la institució en aquesta nova etapa.

  La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació La Fontana, d'Ignasi Gironés i Vicent Guerola; La violència política contra les dones (1936-1953), d'Antoni Simó i Ricard Camil Torres, i La idea del socialisme. Assaig d'una actualització, d'Axel Honneth són els llibres més demandats pels lectors entre la vintena d'obres publicada en aquest període. També destaca de la demanda d'altres títols, com ara la novel·la Ícar o la impotència, d'Artur Perucho; Crònica de l'òpera representada a València (1936-1959), d'Ernest Gonzàlez, o Diari de Sotaia, el dietari de Joan Pellicer, que tot i que és una publicació recent ja figura entre les més sol·licitades.

  Setembre carregat de novetats

  L'inici del curs es presenta intens, ple de llibres i activitats. Començarà amb els llibres Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrentes, de Raquel Montón i Francesc J. Hernàndez, que reflexiona sobre el futur de la central de Cofrents; Wilson Ferrus, amb Renovació i innovació educativa en les escoles laiques i republicanes valencianes (1900-1939)estudiarà el model d'escola que impulsà el blasquisme a la ciutat de València, mentre que El camino filosófico de Hans Blumenberg, dintre de la col·lecció Novatores, de Pedro García-Duran, analitza l'obra del filòsof alemany.

  Altres títols previstos per als mesos de setembre i octubre són L'esport valencià durant la guerra civil, de Josep Andreu Bosch; El carlismo en las comarcas valencianas, d'Antonio Caridad; Missa de Glòria a tres veus i cor. Una obra inèdita, de José Serrano, amb estudi i edició de Ramón Ahulló; L'estat actual de la medicina, de Ramon Trullenque, o Marc Granell. Poesia completa, 1976-2016. Finalment, el Magnànim també editarà Antropologías en transformación, sentidos, compromisos y utopías, que presenta les ponències del XIV Congrés d'Antropologia que se celebrarà en setembre a València.

  A més, dintre de la col·lecció Estudis Universitaris, es publicaran en octubre els llibres guanyadors dels Premis València d'assaig: Plaer de la carn. Sexe i temperament a la cultura medieval, d'Albert Toldrà, i Panòptics i integrats, de Javier Cigüela.

  Pujar