elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ivace subvencionarà la millora de zones verdes, la senyalització i nous vials als polígons de la Costera

L'Ivace subvencionarà la millora de zones verdes, la senyalització i nous vials als polígons de la Costera
  • Les actuacions es realitzaran mitjançant la convocatòria d'ajudes per a la millora i modernització de polígons que publica el DOGV

  • 'És un clar exemple de l'aposta decidida de la Conselleria d'Economia Sostenible per la reindustrialització del territori'

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a Xàtiva que l'Ivace "subvencionarà la millora de zones verdes, la senyalització i identificació dels carrers i la creació de aparcaments, nous vials i accessos als polígons industrials de la Costera".

El conseller s'ha manifestat així en una jornada informativa en què, junt amb la directora general de l'Ivace, Júlia Company, i tècnics de l'Ivace, ha detallat les principals actuacions de la convocatòria d'ajudes de l'Ivace 2018-2019 per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics que s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Aquest encontre ha reunit a alcaldes i empresaris de la Costera, La Canal de Navarrés i el Valle de Cofrentes-Ayora. També ha participat l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. En l'acte, Rafa Climent ha animat els ajuntaments a sol·licitar les ajudes "que l'Ivace posa a la seua disposició per a revaloritzar els polígons i millorar l'entorn de treball per a les empreses i treballadors".

"Són un clar exemple - ha continuat- de l'aposta decidida de la Conselleria d'Economia Sostenible i de l'Ivace per la reindustrialització del nostre territori".

 

Termini i caràcter bianual

El termini per a la presentació d'ajudes serà des del 5 de març fins al 6 d'abril de 2018.

A més, en l'encontre s'ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d'ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s'efectue en 2018.

També s'ha informat que els municipis de La Costera, La Canal de Navarrés i el Valle de Cofrentes-Ayora disposaran junt a Los Serranos, El Rincón de Ademuz, La Hoya de Buñol, La Plana de Utiel-Requena, L'Alcalatén, el Alto Mijares i el Alto Palancia d'un pressupost inicial de 2,284 milions d'euros per a l'exercici 2018 i una previsió de 2,5 milions d'euros per a 2019.

 

Principals actuacions

Entre les principals actuacions que subvencionarà l'Ivace als polígons cal destacar l'obra civil per a la implantació de fibra òptica i telecomunicacions, la millora de la seguretat a través de CCTV connectat a la policia local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la regeneració paisatgística i la millora de l'enllumenat públic.

Els polígons també tindran servicis contra incendis, nous aparcaments, vials i accessos, depuradora, ecoparc i milloraran la senyalització i identificació dels carrers.

Pujar