28 de novembre de 2020 28/11/20

L'incendi de Llutxent avança sense control després de cremar més de 2.500 hectàrees

L'incendi de Llutxent avança sense control després de cremar més de 2.500 hectàrees  - (foto 1)
  • Les flames han calcinat entre 10 a 20 cases en Montesol, Montepino i l'Ermita, a Gandia

Galeria de fotos
Llutxent - Incendi
Llutxent - Incendi
MÉS FOTOS
L'incendi de Llutxent avança sense control després de cremar més de 2.500 hectàrees  - (foto 2)
L'incendi de Llutxent avança sense control després de cremar més de 2.500 hectàrees  - (foto 3)
L'incendi de Llutxent avança sense control després de cremar més de 2.500 hectàrees  - (foto 4)

L'incendi de Llutxent (València) avança sense control i ha arrasat ja més de 2.500 hectàrees sense que els efectius de bombers que treballen sense descans des d'aquest dilluns la zona hagen pogut fer-se amb ell. És una situació crítica, tots coincideixen, i els esforços es redoblen aquest dimecres per a tractar d'atallar les flames.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha declarat aquest matí que "els bombers parlen d'unes circumstàncies que han canviat els protocols d'actuació perquè el foc és d'una intensitat i virulència semblats als quals s'han vist per les televisions a Grècia". Una vintena d'habitatges en Montesol, Montepino i l'Ermita, a Gandia, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències, han sigut vast de les flames.

El terreny barrancòs i el vent complica les labors d'extinció. A més, el fort i canviant vent que ha bufat aquest dimarts a la vesprada va reprendre les flames, que hores abans semblaven controlades.

Aquest matí han començat a eixir els primers dels 27 mitjans aeris, entre avions i helicòpters, que treballaran aquest dimecres en les tasques d'extinció i s'aniran incorporant als treballs de forma gradual fins a les 10.30 hores. També es van a unir als treballs d'extinció el Quart Batalló d'Intervenció en Emergències BIEM IV de Saragossa de la UME, 40 militars més i 14 vehicles. Aquests efectius se sumen als 136 militars i 50 vehicles que ja estaven i a les14 dotacions de bombers dels consorcis d'Alacant i Castelló i bombers voluntaris d'Alcoi.

Quant a la circulació, la carretera de Barx, la CV-675, segueix tancada al tràfic en tots dos sentits fins que es donen per extingits tots els focus i es garantisca la seguretat en la zona. Des de la Policia Local de Gandia demanen a la població que no intente arribar a la zona per a facilitar els treballs.

A les 10:00 està convocada una nova reunió de CECOPI per a analitzar les últimes dades sobre l'incendi i la seua situació actual.

Es demana precaució perquè para avui està previst risc extrem d'incendi a Alacant i València. La humitat relativa de l'aire en la zona a les 6 del matí és una mica més baixa que ahir, però el ruixat que va caure anit entre les 22:00 i les 22:20 ha pogut humitejar alguna cosa el terreny, segons ha informat l'Aemet. Les previsions per a aquesta jornada són vents de component aquest que poden ser moderadament forts en alguns moments de la vesprada.

Quant als desallotjaments, Creu Roja manté tres albergs oberts ja que incendi va obligar a desallotjar a la població del municipi de Pinet aquest dimarts. La nit del dilluns ja es va evacuar a unes 2.500 persones de la zona de la Drova i les urbanitzacions de Montesol i Montepino.

Pujar