22 de setembre de 2020 22/9/20

L'exposició 'Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera' acull nombrosos visitants

L'exposició 'Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera' acull nombrosos visitants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'exposició 'Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera' acull nombrosos visitants - (foto 2)
  L'exposició 'Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera' acull nombrosos visitants - (foto 3)
  L'exposició 'Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera' acull nombrosos visitants - (foto 4)

  El divendres dia 4 de maig, el Museu Històric Etnològic "La Costera" acollia amb èxit d'assistència la inauguració de l'exposició "Una mirada al passat. Arqueologia de la Font de la Figuera". L'exposició, de producció pròpia, recorre la prehistòria i la història de la Font de la Figuera, i alguns dels 40 jaciments que té localitzats la població, el primer d'ells el de la serreta de Santa Bàrbara, on les últimes comunitats Neandertals ja s'assentaren.

  Destaquen, a més, La Cova Santa, la Coveta del Frare (amb inhumacions i aixovar funerari), l'Arborcer-Altet de Palau, (de l'Edat del Bronze) un dels més avançats i que s'espera ben prompte poder consolidar i poder fer visitable, i dels ibers, la Mola de Torró, l'Alt del Frare i la Cervera passant per la Via Augusta al seu pas pel poble, i la Carta de Poblament de 1313.

  Els seus dos comissaris, Mario Sanz Tormo i Pau Garcia Borja, han realitzat un intensíssim treball que es tradueix en una mostra que fa encara més visible el patrimoni arqueològic de la població.

  Des de l'Ajuntament s'agraeix la col·laboració del Museu de Prehistòria de València, el Museu de l'Almodí de Xàtiva i el Museu d'Arqueologia d'Ontinyent (MAOVA) per cedir de forma temporal part dels fons exposats en l'exposició, així com a la Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esports pel suport econòmic prestat en forma de subvenció.

  La idea va ser iniciada per l'anterior regidora de Cultura, Irene Vila, que amb les I Jornades d'Història i Arqueologia, començava a recollir-se part de la informació necessària. També, gràcies a l'actual regidora, Verónica Reyes perquè, una vegada al càrrec, va apostar decididament per pegar l'espenta necessària per fer-la realitat.

  L'exposició estarà disponible fins el 10 de setembre, amb possibilitat de reserva de cita telefonant al 962290322 o al correu museu@lafontdelafiguera.net

  Pujar