elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Eliana adopta més de 40 mesures anticovid des de l'inici de la pandèmia

L'Eliana adopta més de 40 mesures anticovid des de l'inici de la pandèmia
  • La Mesa per la Reconstrucció fa balanç de les accions preses en 11 àrees municipals diferents i implementa altres noves

La Mesa per a la Reconstrucció de l'Eliana es va reunir la vesprada d'ahir per a valorar un total de 44 mesures adoptades per a frenar l'expansió de la pandèmia global provocada pel Covid-19 des del passat 12 de març, un dia abans de la declaració de l'Estat d'Alarma.

En aquest sentit, els acords adoptats fins ara pels diferents òrgans de govern municipals que afecten 11 àrees diferents es mantindran durant aquesta tercera ona, alhora que s'han aprovat altres nous com la cessió del Centre Sociocultural per a la campanya de vacunació, l'extensió del Servei d'Atenció Domiciliària als veïns i veïnes positius per coronavirus que visquen sols i reprendre el programa ‘Menjar a casa’ per a les persones més vulnerables.

A més, els portaveus de tots els grups polítics de la localitat han acordat adherir-se al Pla Resisteix de la Generalitat Valenciana, pel qual l'Ajuntament aportarà el 20% de les ajudes per a donar resposta econòmica als sectors afectats per les restriccions i reeditarà enguany el Bo Compra.

En aquest sentit, a més, exencionará la taxa de terrasses de bars i restaurants locals i potenciarà el recent registre d'empreses que ofereixen el servei de menjars per a portar davant el tancament de l'hostaleria.

Finalment, la Mesa ha acordat seguir desinfectat els 150 quilòmetres de carrers del terme municipal i els espais públics amb major càrrega viral.

L'alcalde, Salva Torrent, ha destacat després de la celebració de la reunió la implicació en la gestió d'aquesta crisi de tots els agents locals i el consens per a adoptar totes aquelles mesures, tècnica i econòmicament, viables. “Aquestes accions se sumen a altres com l'aposta per l'administració electrònica, el reforç del servei de neteja en els centres educatius o les analítiques periòdiques en les aigües residuals de tot el municipi”, ha destacat.

 

Pujar