8 de juliol de 2020 8/7/20

La JLF de l'Eliana acata la suspensió de les festes i mostra la seua solidaritat amb el món faller

La JLF de l'Eliana acata la suspensió de les festes i mostra la seua solidaritat amb el món faller - (foto 1)
  • L'alcalde està mantenint al llarg d'aquest matí reunions amb els agents implicats per a prendre més mesures enfront del coronavirus

La Junta Local Fallera de l'Eliana es va reunir la vesprada d'ahir amb caràcter extraordinari després del decret 4/2020 d'ajornament de Falles publicat per la Generalitat Valenciana. L'alcalde, Salva Torrent, ha justificat la mesura i l'ha qualificada de ‘necessària i valenta’ per a evitar la propagació del virus CoVid19. Per part seua, el primer edil està mantenint al llarg de tot el matí d'aquest dijous diverses reunions de coordinació amb els diferents agents implicats i ha avançat que en les pròximes hores s'anunciaran noves mesures contra la malaltia.

Torrent ha recordat que l'ajornament de les Falles és una mesura ‘extraordinària’ que respon a raons de salut pública i que com a institució ‘cal acatar’ i s'ha compromés a buscar una línia d'ajudes per a fer front a aquesta nova situació. En aquest sentit, la primera mesura de l'Ajuntament ha sigut revocar tots els permisos i autoritzacions atorgats a les comissions falleres per les quals hauran de retirar els elements de la via pública per a dotar a la situació de certa normalitat.

L'alcalde ha mostrat també la seua disposició per a buscar, juntament amb els presidents de cada falla, un lloc d'emmagatzematge provisional per als monuments fins que se celebren les festivitats, ja que els artistes han d'alliberar els seus espais de treball. Quant a les possibles dates alternatives ha remarcat que, en cap cas, coincidiran amb les festes Majors de l'Eliana. 

Mentrestant el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Local Fallera, Enrique Martínez Escrivà, ha declarat que ‘és un moment trist i dolorós perquè som conscients del que costa econòmicament i de les il·lusions que es queden pel camí, especialment de les Falleres Majors i els presidents’.

En aquest sentit la JLF ha emés un comunicat en el qual mostra la seua solidaritat amb els artistes fallers i pirotècnics, així com amb els comerços i empreses que es puguen veure afectats per aquesta situació. En el mateix document es recorda l'anul·lació de la programació i de tot acte en la via pública, apel·lant  a la responsabilitat de les comissions per a evitar aglomeracions dins dels casals. Per a això la Policia Local reforçarà la vigilància al parc de la Pineda així com en altres espais públics davant possibles alternatives als actes programats anul·lats.

Finalment, l'Ajuntament ha insistit a evitar, al màxim, les confusions, acudint sempre als canals oficials establits per a estar ben informats.

‘En la Cridà vaig fer referència a la manera d'entendre la vida que tenim els fallers i, a vegades, la vida et dóna aquests colps però sens dubte ens alçarem i recuperarem la il·lusió i la força per a fer millors falles en 2021’, ha conclòs l'alcalde.

Pujar