elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’aulari de Ròtova del Col·legi Mare de Déu de la Salut s’uneix al programa 50/50 per estalviar energia

L’aulari de Ròtova del Col·legi Mare de Déu de la Salut s’uneix al programa 50/50 per estalviar energia

    L’aulari de Ròtova del Col·legi Mare de Déu de la Salut es farà servir del programa 50/50, englobat dins l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, per tal de reduir el consum, la factura energètica i les emissions del centre, a més de potenciar la participació de la comunitat educativa mitjançant sessions formatives pràctiques que fomenten l’eficiència energètica i l’ús responsable d’aigua. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Ròtova ha aconseguit 1.500 euros de subvenció per part de Diputació.

    Tal com explicà la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, els aspectes més rellevants del programa educatiu 50/50 són “la creació d’un equip energètic que s’encarregarà de diagnosticar el consum energètic i d’aigua de l’escola, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts”.

    L’equip energètic estarà format per una persona de l’equip directiu del centre escolar, una o dos persones del claustre, una persona de consergeria o manteniment, una altra de l’equip de neteja o menjador, almenys dos alumnes per cada classe dels cursos de 5é i 6é de Primària i, opcionalment, un parell de persones representants de l’AMPA.

    Per altra banda, l’ajuntament s’encarregarà de contractar amb una empresa externa, experta en el camp de treball, per tal de dur a terme la implantació del programa. Darrerament, es revertirà al centre escolar el 50% de l’estalvi econòmic que es genere en la factura energètica durant el curs escolar 2021/22 i invertirà l’altre 50% en accions d’eficiència energètica en l’escola, cosa que generarà nous estalvis en anys posteriors.

    Pujar