24 de novembre de 2020 24/11/20

L'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata treballa perquè la xarxa de trinxeres siga declarada BIC

L'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata treballa perquè la xarxa de trinxeres siga declarada BIC - (foto 1)

  L'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata va explicar que s'està treballant perquè pròximament la xarxa de trinxeres siga declarada Bé d'Interés Cultural, durant la reunió celebrada ahir a Vilamarxant.

  Els responsables de l'associació van indicar que la declaració patrimonial de la Immediata servirà per a cuidar un bé cultural i històric que és part de la història.

  Així mateix, es van traçar les bases per a aconseguir finançament per a configurar un pla director que permeta restaurar i cuidar d'una forma adequada esta xarxa de trinxeres en els diferents municipis.

  Finalment, es va parlar sobre els actes d'homenatge i memòria programats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al mes de març, que encara no estan confirmats a causa de la convocatòria d'eleccions i que poden considerar-se inapropiats per la Junta Electoral.

  La Línia Defensiva Immediata és la xarxa construïda més pròxima a la ciutat de València creada per l'exèrcit republicà per a evitar la caiguda de la ciutat. Esta línia també travessava el terme municipal de Vilamarxant en el qual es troben trinxeres i un búnquer antiaeri.

  Pujar