7 d’agost de 2020 7/8/20

L'art arriba al cas històric de Mislata amb la segona edició del Biennal

L'art arriba al cas històric de Mislata amb la segona edició del Biennal - (foto 1)
  • Les obres estaran exposades fins al pròxim 13 de gener de 2019

MÉS FOTOS
L'art arriba al cas històric de Mislata amb la segona edició del Biennal - (foto 2)
L'art arriba al cas històric de Mislata amb la segona edició del Biennal - (foto 3)
L'art arriba al cas històric de Mislata amb la segona edició del Biennal - (foto 4)

 A través d'un recorregut pels carrers de Mislata, els deu artistes premiats en l'edició 2018 de la Biennal de Mislata Miquel Navarro, conviden als ciutadans a aprofundir en els enclavaments històrics i interactuar amb el teixit social del municipi. És el segon any consecutiu que se celebra aquest certamen - el qual s'emmarca dins d'una de les iniciatives de la Regidoria de Cultura – a través del com s'homenatja a l'artista local Miquel Navarro i s'aposta per posar en valor l'art públic.

 “L'objectiu és recolzar l'art públic, l'art modern i contemporani. Traure aqueix art als carrers perquè els ciutadans el puguen veure, tocar, dialogar… I especialment, que s'òbriga un debat entre la ciutadania” apunta l'alcalde Carlos Fernández Bielsa. 

Les obres premiades inclouen textos, pancartes i fins i tot frases que “són converses transcrites de declaracions dels propis veïns i veïnes”, tot açò plasmat en diferents suports, com per exemple, murs, espais institucionals o solars. Entre els projectes destaquen les paraules escrites amb guix, una instal·lació a força de fils transparents i una impressió de gran format en PCV.

“Les obres, sent en la seua majoria el resultat d'un procés de treball en el territori, parteixen dels relats, experiències i records de persones que habiten a Mislata, activant així el pensament crític i provocant la creació d'afectes” explica la comissària de l'edició, Alba Braça.

En aquesta mateixa línia, Braça ha recordat que l'itinerari es compon de deu intervencions que parteixen de plantejaments molt diferents, però que tots giren entorn de la cura de l'entorn, a la memòria i el patrimoni.

La mostra de premis d'art públic 2018 de la Biennal de Mislata Miquel Navarro, inaugurada el passat 1 de desembre, té el seu punt de partida en el Centre Cultural Carmen *Alborch, on des de la seua inauguració i fins al pròxim 13 de gener estarà el punt d'informació del certamen, així com una mostra de dues peces molt significatives en la trajectòria artística de Navarro, que mai abans havien sigut exhibides en la seua ciutat natal.

 

Art que retroalimenta

Els artistes premiats en aquesta segona edició han sigut Escif, Ofelia Card, Anaïs Florin, Daniel Garrido, Miguel Hac, Lluc Mayol, Beatriz Milió, Ismael Teira, María Tena Torres i María Vidagañ Murgui. Tots ells, mantindran les seues obres en els carrers i places del casc històric durant les pròximes setmanes, temps durant el qual algunes obres poden patir canvis o actualitzacions.

Aquestes modificacions en les obres cerquen retroalimentar la participació del veïnat per a obrir nous diàlegs entorn de la necessitat de recuperar l'espai públic. A més, contribuirà a impulsar i intercanviar idees entorn d'assumptes d'interès social.

A més, durant les sis setmanes que durarà l'edició d'art públic, l'organització ha programat activacions de les obres a manera de tallers o visites guiades dirigides a acostar l'art a escolars, joves i adults.

Pujar