elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde Salva Torrent dona compte de la situació del municipi davant el Covid-19

  Salva Torrent, alcalde de l'Eliana, torna a informar la ciutadania en un vídeo gravat aquesta vesprada en el seu domicili sobre l'estat de la pandèmia de Covid-19 en el municipi. En aquest vídeo, l'alcalde actualitza les dades que va facilitar en la seua última compareixença del passat 28 de març.

  Segons les informacions que maneja l'Ajuntament, a l'Eliana hi ha hui dia un total de 10 persones infectades pel coronavirus ingressades a l'hospital, 3 en UCI en estat greu, encara que evolucionen favorablement, i 7 ingressades en planta. A més, hi ha 4 veïns en quarantena domiciliària.

  L'alcalde també ha informat que, en l'última setmana, la Policia Local només ha alçat una acta per desobediència a l'autoritat i incomplir les limitacions de mobilitat que estableix el Reial decret 463/2020. Cal recordar que la setmana anterior van ser 16 les actes alçades.

  Quant a les actuacions de Serveis Socials, l'alcalde ha informat que han sigut 365 les crides que s'han atés entre el 16 de març i el 2 d'abril, totes elles sol·licitant informació o requerint serveis. Arran d'aqueixes crides s'han atés 56 serveis de compra solidària i a 40 famílies se'ls han subministrat aliments a través del comerç local o el Banc d'Aliments.

  Salva Torrent ha anunciat que s'ha posat en marxa, des de Serveis Socials, un programa de seguiment a persones majors de 70 anys que viuen soles, havent-se realitzat un total de 400 crides per a verificar que es trobaven en bon estat i amb les seues necessitats cobertes. Fruit d'aquest programa s'han produït un total de 91 atencions a domicili. Així mateix, també s'ha posat en marxa un altre programa per a portar menjar cuinat a persones en situació de vulnerabilitat, en col·laboració amb el Banc d'Aliments i la Fundació del cuiner José Andrés.

  Pel que fa al Centre de Salut de l'Eliana, Torrent ha informat que la normalitat és absoluta i que no hi ha col·lapses, continuant el personal sanitari amb l'atenció telefònica.

  L'alcalde també ha anunciat que dilluns que ve dia 6 s'iniciarà la segona fase de la desinfecció de tots els carrers del municipi, començant per les zones de El Valle, Sant Agustín i El Escorial. Tres camions cisterna s'ocuparan d'aquesta operació que cobrirà un total de 150 quilòmetres de carrers.

  Conclou el vídeo l'alcalde Salva Torrent amb paraules d'agraïment a totes les persones i entitats que estan col·laborant per a fer front a la pandèmia i, especialment, a tot el personal d'emergències del 112, la seu del qual està situada a l'Eliana, ja que han atés entre el 2 de març i el 2 d'abril un total de 350.000 crides de tota la Comunitat Valenciana, de les quals 66.000 estaven relacionades amb el Covid-19.

  Pujar