elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde i l'edil de Serveis Urbans visiten les obres de millora en l'avinguda Riba-roja

L'alcalde i l'edil de Serveis Urbans visiten les obres de millora en l'avinguda Riba-roja
  MÉS FOTOS
  L'alcalde i l'edil de Serveis Urbans visiten les obres de millora en l'avinguda Riba-roja - (foto 2)

  L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha visitat avui l'estat de les obres de l'avinguda Riba-roja. Es tracta d'una via que vertebra les zones residencials de Montealegre i Montepilar amb el nucli urbà del municipi. En aquesta actuació s'invertiran quasi 332.000 euros. Durant la visita, l'alcalde ha estat acompanyat per l'edil de Serveis Urbans, Marta Andrés.

  "Un projecte important per al municipi i amb què oferirà avantatges a la ciutadania en diferents àmbits". Aquesta és la millor manera de definir les obres d'ampliació i renovació de les voreres en l'avinguda Riba-roja. S'invertiran 331.988 euros en dues fases, que pràcticament se superposaran: primer s'escometran les obres d'un dels costats de les voreres d'aquesta via (en aquest cas, el dret); posteriorment, s'efectuaran millores en les voreres del costat esquerre (prenent sempre com a referència l'Eliana, en sentit d'eixida cap a Riba-roja de Túria).

  Es tracta d'una actuació que forma part del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) que finança la Diputació de València. Fonamentalment, la millorança serà en l'accessibilitat d'aquestes voreres: seran més amples i estaran condicionades per poder travessar els diferents carrers perpendiculars. També se separaran més els senyals de tràfic, amb el que serà més fàcil que persones amb mobilitat reduïda puguen desplaçar-se per aquestes voreres que ara s'estan renovant.

  També és important millorar la Seguretat Viària: hi haurà noves vorades i voreres més altes, i s'incrementarà el nombre de passos de vianants al llarg de les 10 pomes en què s'està actuant (des del carrer Utiel fins al carrer Xirivella, que són els carrers perpendiculars a l'avinguda Riba-roja que es prenen com a referència). I cal recordar que hi ha estudiants que acudeixen als seus centres d'ensenyament (fins a quatre) recorrent aquesta avinguda. Les obres d'aquest projecte està previst que acaben a l'octubre (encara que es treballa a consciència perquè les actuacions fins a aquests centres d'ensenyament finalitzen abans de l'arribada del mes de setembre).

  No solament s'escometran obres 'en la superfície': també es faran treballs per renovar la xarxa de proveïment d'aigua potable, al llarg de 120 metres, on s'instal·laran noves canonades de polietilé. De la mateixa manera, es canalitzaran de forma subterrània 90 metres de xarxa de telefonia (entre els carrers Els Xops i Jaume Roig).

  Durant la seua visita, tant Salva Torrent com Marta Andrés s'han mostrat molt satisfets per com avancen les obres: "Estem davant una actuació important, en la qual s'invertirà els diners necessaris per a condicionar una de les principals vies del nostre municipi, i que és un eix que vertebra Montealegre i Montepilar amb el nucli urbà. Aquest tipus d'accions són prioritàries per a nosaltres, i se sumen a altres escomeses en una desena de carrers de l'Eliana, per a millorar el trànsit rodat... però també la seguretat dels vianants", ha assenyalat el primer edil del municipi.

  Pujar