elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins i la Diputació firmen el conveni per a la construcció de l’esperat pas inferior en l’estació

  Pepe Garrigós Gallego, alcalde de l'Alcúdia de Crespins, va rmar el passat 3 de novembre el conveni amb el president de la Diputació de València Jorge Rodríguez Gramage que suposa una aportació inicial per part de l'ens provincial de 150.000 euros.

  L'Alcúdia de Crespins 6 de novembre de 2017. Aquest compromís va ser aconseguit en maig del 2017 en la visita que va fer el President a la nostra localitat sent Alcalde Roberto Granero, acordant-se el suport de la Diputació en la construcció de la infraestructura que suposaraÌ€ el lluitat pas inferior una vegada suprimit el pas a nivell d'ADIF. El pas inferior és una victoÌ€ria de l'equip de govern actual de PSOE i Compromís que des de el primer dia de la legislatura 2015- 2019 va esmenar les improvisades decisions de l'anterior govern, amb múltiples negociacions en Madrid que al nal van demostrar teÌ€cnicament que era possible no fer el MUR que separava al poble en dues meitats, ni la passarel·la metaÌ€l·lica elevada de més de 400 m.

  La Corporació Municipal en aquesta legislatura de forma unaÌ€nime en el seu plantejament, i davant de la seua negativa a acceptar la passarel·la elevada rmada en 2015, va demostrar teÌ€cnicament la viabilitat d'un pas subterrani per a vehicles i persones i va negociar el cost econoÌ€mic del projecte presentat.

  Obra co nançada per ADIF, l'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins i la Diputació de València , amb un import total d'1.976.508 euros, dels quals l'ens ferroviari es farà càrrec d'1.257.346 euros, l'entitat local de 419.162 euros i l'ens provincial de 300.000 euros. Aquesta actuació garantirà el pas amable de les persones i vehicles a l'altra part del poble resolent la demanda que tot el poble volia i que a la s'ha aconseguit.

  Moltes han sigut les reunions amb responsables d'Adif per a revocar un acord que danyava greument al poble i provocava malestar als veïns. Finalment la ferroviaÌ€ria ha escoltat al consistori alcudiaÌ€ i les obres es van modi car substituint entre altres coses la passarel·la elevada per aquest nou pas inferior en queÌ€ col·laboraraÌ€ d'una forma molt important la Diputació de ValeÌ€ncia.

  Des del passat 21 de setembre els pobles de l'Alcúdia de Crespins i Canals estan units per una nova circumval·lació fruit també de les obres que estaÌ€ realitzant ADIF corresponents al tram ferroviari de la línia entre l'Alcúdia de Crespins-Moixent.

  Pujar