21 de setembre de 2020 21/9/20

El jazz mediterrani de Ximo Tébar desembarca a l'Eliana

El jazz mediterrani de Ximo Tébar desembarca a l'Eliana - (foto 1)

    El Festival Estiu a la Torre de l'Eliana, que inclou la XXX edició de la Trobada de Jazz, acollirà el dissabte 5 d'agost, a les 22:30 hores, l'actuació del guitarrista valencià. L'artista, en format de quintet, interpretarà composicions i arranjaments originals amb el seu particular estil de fusió de jazz amb aroma mediterrània.

    Dissabte que ve 5 d'agost els veïns i veïnes de L'Eliana tindran l'oportunitat d'escoltar a Ximo Tébar (guitarrista, compositor i productor de jazz) qui, amb motiu del 25 aniversari del seu So Mediterrani, ha editat un nou treball: "Soleo, The New Són Mediterrani Celebrating 25th" (Warner), i per a arredonir ha posat a la venda un llibre, "Ximo Tébar: la guitarra del jazz mediterrani", escrit per José Pruñonosa i editat per Piles (Editorial de Música S.A.). Les entrades per al seu concert tindran un preu de 7 euros la general i 5 la reduïda. Es poden adquirir de forma anticipada en la web municipal www.elientrada.es.

    Ximo Tébar és reconegut per la premsa especialitzada internacional com un músic experimental, progressiu i innovador. Ha sigut distingit per ser el creador del Són Mediterrani (fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrània). Va rebre dos premis del Ministeri de Cultura com a Millor Solista de Jazz Nacional, i també va ser premiat pel programa de TVE "Jazz entre amigos" amb dos premis "Dexter Gordon", i l'Associació Internacional d'Educadors de Jazz (IAJE) també va premiar a Tébar a Nova York per la seua aportació en la transmissió i l'ensenyament del jazz.

    La seua extensa discografia (17 discos com a líder), els nombrosos premis que ha obtingut, les excel·lents crítiques que ha rebut, i sobretot l'eclecticisme i modernitat de la seua música li han portat a ocupar un lloc preferencial en el món del jazz actual que li reconeix com un gran coneixedor d'aquesta tradició.

    Pujar