elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Intensa jornada a Oliva amb la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i la Trobada Nacional de Trauma que organitza el Consorci

Intensa jornada a Oliva amb la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i la Trobada Nacional de Trauma que organitza el Consorci
  MÉS FOTOS
  Intensa jornada a Oliva amb la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i la Trobada Nacional de Trauma que organitza el Consorci - (foto 2)
  Intensa jornada a Oliva amb la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i la Trobada Nacional de Trauma que organitza el Consorci - (foto 3)
  Intensa jornada a Oliva amb la Trobada de Rescat en Accidents de trànsit i la Trobada Nacional de Trauma que organitza el Consorci - (foto 4)

  L’edició número XIII de la Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit i la IV Trobada Nacional de Trauma, organitzades des del Consorci Provincial de Bombers de València, es desenvolupen hui dimecres 6 d’abril a Oliva. Des de primeres hores del matí, el recinte habilitat al carrer Antonio Mestre, ha rebut les proves previstes, baix la mirada d’una grada repleta de visitants als qui el temps ha permès assistir.

  Este encontre compta amb el suport i recolzament de l’Ajuntament d’Oliva i es realitza amb la col.laboració de la Universitat de València que a més de suport econòmic promou aquestes activitats als seus alumnes de Ciències de la Salut, especialment la de Trauma. Tot emmarcat a les activitats de l'Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit, APRAT, que extén aquests esdeveniments en l'àmbit nacional.

  A més, hui s’hi han apropat fins al recinte representants del Consorci i autoritats per tal de veure i donar suport als equips que estan involucrats a l’encontre. Així, la jornada ha comptat amb l’assistencia de la presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Maria Josep Amigó, el gerent del Consorci, Josep Ballester, l’inspector cap del cos de bombers, Jose Miguel Basset, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer i la representant del conveni amb la Universitat, Cristina Mateo.

  Tal i com ha explicat la presidenta “aquestes jornades son molt importants per al Consorci perquè la formació es prioritaria per tal de que tots els bombers i bomberes puguen millorar constantment les seues capacitats”. Així, l’objectiu de la Trobada de Rescat en Accidents de Trànsit i la trobada de Trauma és potenciar la formació especialment en matèria d’excarceracions i politraumatismes.

  Per això s’hi han preparat tota classe de simulacions i desafiaments tècnics, que incentiven la millora contínua del personal del Consorci enfront d’esta classe de situacions. Cal recordar que sols l’any 2021 el Consorci hi va rebre més de 800 avisos per accidents de trànsit. En molts d’ells els bombers realitzen excarceracions per alliberar als ocupants del vehicle, unes tasques molt delicades, ja que en tot moment els efectius del Consorci han de dur a terme estes feines amb ferramentes, tècniques i protocols que hi necessiten gran precisió.

  El COMENEX, el Comité d’Encontres d’Excarceració del Consorci, ha treballat intensament per fer realitat esta trobada, en la que hi ha un important èxit de participació en haver-hi un total de 45 equips inscrits, 33 amb línia no classificatòria i 12 classificatòria. D’esta última eixirà l’equip representant del Consorci per acudir a l’ Encuentro Nacional que se celebrarà en juny a Lanzarote.

  A més, a les jornades de Trauma es presenten 20 equips per a decidir la participació en la trobada mundial de Luxemburg de setembre d’enguany. Els equips estan formats per dos membres interdisciplinaris i la formació consisteix en l’assistència sanitària a un politraumatisme a qualsevol situació, des d’un accident de trànsit fins a un ofegament

  Pujar