elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Instal·len càmeres de videovigilància a Sant Antoni de Benaixeve per a reforçar el control del trànsit rodat

Instal·len càmeres de videovigilància a Sant Antoni de Benaixeve per a reforçar el control del trànsit rodat
  • El sistema es beneficia d'una nova infraestructura d'internet i es complementarà amb un programari de detecció de matrícules

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha dotat la Policia Local amb una nova instal·lació de càmeres de videovigilància per a reforçar el control del trànsit rodat i la seguretat viària del municipi. Les càmeres, que es troben en les principals entrades i eixides de Sant Antoni, van directament connectades a un monitor situat en les dependències de la policia, que té accés les 24 hores del dia a estes imatges.

La instal·lació serveix alhora per a garantir la seguretat ciutadana, en permetre als agents detectar i registrar successos o irregularitats que es produeixen al municipi. En aquest sentit, s'han convertit en una eina essencial per a solucionar delictes greus, un treball que moltes vegades es desenvolupa en col·laboració amb altres cossos de seguretat de l'Estat.

Les imatges gravades queden en mans de la policia durant 30 dies, de manera que qualsevol persona o entitat que es veja afectada per un delicte pot sol·licitar als agents comptar amb aquest recurs per interposar una denúncia.

A més, el sistema es beneficia d'una altra nova infraestructura d'internet instal·lada recentment al municipi, a través de la regidoria de Noves Tecnologies. En paraules de la regidora de l'àrea, Carla Sierra, “esta infraestructura ha sigut possible gràcies a la subvenció Wifi4EU de la Unió Europea.” “Aquesta instal·lació d'internet molt prompte estarà habilitada per a ús general, tant en les dependències municipals com en la via pública, i assegurarà una molt bona connexió de Wifi en tot el municipi” ha afegit l'edil.

Per part seua, l'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Quique Santafosta, ha assenyalat que “pròximament, la instal·lació de càmeres de videovigilància es complementarà amb un software de detecció de matrícules, que enviarà alertes als agents municipals sobre matrícules sospitoses”.

Pujar