27 d’octubre de 2020 27/10/20

La Font de la Figuera obté de la Diputació 18.701 euros en ajudes per Smarts Cities

  • La població els destinarà a la instal·lació de cinc sensors i tres encaminadors amb l'objectiu de millorar el control dels elements que puguen generar una despesa innecessària, amb el consegüent estalvi energètic

La Diputació de València acaba de concedir a la Font de la Figuera 18.701 euros en ajudes per Smarts Cities. Una quantia que la població destinarà a la instal·lació de cinc sensors i tres encaminadors.

D'aquesta manera, s'instal·laran en els quadres elèctrics i en les línies dels quadres elèctrics sensors que detecten l'energia consumida i així realitzar un control d'aquesta energia en l'enllumenat públic. Aquestes dades s'enviarien a través d'una plataforma a la Diputació. L'objectiu és portar un millor control d'aquells elements que resulten una despesa innecessària, amb el consegüent estalvi energètic tan precís en aquests moments d'emergència climàtica.

L'ajuntament té previst per al 2020 la redacció i implementació del Pla Director de Smart City per de la Font de la Figuera. "Aquesta acció dirigida al control del consum elèctric se suma a la ja iniciada del consum d'aigua potable, on ja s'han instal·lat uns 500 comptadors intel·ligents per a la millora en el subministrament i anàlisi de dades pensant en optimitzar els recursos", afirma l'alcalde i al seu torn responsable de l'àrea d'innovació i societat digital, Vicent Muñoz.

 "És de vital importància recordar que a les nostres mans està canviar el rumb climàtic de cara a un futur, sent conscients que el planeta que deixarem als nostres fills hauria de ser igual o millor que el que ens van deixar a nosaltres", afirma Muñoz.

Pujar