elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Foios suma dues noves instal·lacions solars en edificis municipals

Foios suma dues noves instal·lacions solars en edificis municipals
  • L'Ajuntament rep una nova subvenció de l'IVACE per a la instal·lació de plaques solars a l'Antic Escorxador i la Llar de la Música

MÉS FOTOS
Foios suma dues noves instal·lacions solars en edificis municipals - (foto 2)

L'Ajuntament de Foios ha rebut dues noves subvencions de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), per valor de 55.463 €, per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'Antic Escorxador i la Llar de la Música. Amb aquestes dues, ja són cinc els edificis municipals de Foios que produiran la seua pròpia energia, des que el juliol de l'any passat s'executara la primera instal·lació al sostre dels vestidors de la piscina.

Com ha explicat l'alcalde de la localitat, Sergi Ruiz, "treballem cada oportunitat per a avançar ràpidament en el canvi de model de producció i consum energètics. Ens hem compromés a instal·lar plaques solars en tots els edificis municipals abans que acabe la legislatura, i en aquesta línia continuem treballant".

A part de la instal·lació al poliesportiu municipal, Foios ja compta amb altres instal·lacions solars al CEIP Rei en Jaume i al Centre de Majors executades fa pocs dies. A més, i gràcies al programa 'ZERO, energia de proximitat, impulsat per la Generalitat Valenciana, l'Institut Francesc Badia de Foios es convertirà en un espai autosuficient energèticament amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, que generaran energia solar neta.

L'Ajuntament també ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de València, dins de l'Estratègia Reacciona, per a la incorporació d'una altra instal·lació solar en l'edifici de Serveis Socials, amb la qual cosa, i en paraules del mateix alcalde, "completarem tots els edificis municipals on podem instal·lar plaques solars. La resta, o són edificis protegits, com la Casa de Cultura, o estan pendents que s'execute un nou edifici, com és el cas de la nova casa consistorial o el nou col·legi Mare de Déu del Patrocini, els quals també disposaran de plaques fotovoltaiques d'autoconsum".

Des de 2015, les inversions en eficiència energètica, instal·lacions de plaques solars en tots els edificis municipals, substitució a LED de tot l'enllumenat públic, a més d'altres mesures d'estalvi energètic, com ajustar les potències o eliminar les reactàncies, han permés al consistori reduir el consum energètic en més de 100.000 €, la qual cosa suposa un 40% de reducció sobre la partida destinada a pagar l'energia en el pressupost. La previsió per a 2022 és destinar menys del 2% del pressupost municipal per a pagar la factura de la llum enfront del 6% de 2015, a pesar d'un escenari d'alça continuada de preus.

Pujar