20 de gener de 2021 20/1/21

Finalitzen les festes del 9 d'Octubre a l'Eliana amb una enorme participació de tota la ciutadania

Finalitzen les festes del 9 d'Octubre a l'Eliana amb una enorme participació de tota la ciutadania - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Finalitzen les festes del 9 d'Octubre a l'Eliana amb una enorme participació de tota la ciutadania - (foto 2)
  Finalitzen les festes del 9 d'Octubre a l'Eliana amb una enorme participació de tota la ciutadania - (foto 3)

  Fa uns dies es presentaven les festes per a commemorar el 9 d'Octubre. En aqueix acte, l'alcalde de la localitat (i responsable de l'àrea de Cultura), Salva Torrent, destacava la necessitat de diversificar l'oferta i implicar al nombre més gran d'àrees de govern (Igualtat, Joventut, Promoció Lingüística, Serveis Urbans, Festes, Esports i també Cultura). Ara, després d'haver finalitzat les diferents propostes, Torrent realitza un balanç summament positiu.

  "Crec que hem de mostrar-nos molt feliços pel resultat aconseguit, que és fruit de la coordinació i del treball ben fet des de diferents regidories. Fins ara hi havia dues grans activitats entorn del 9 d'Octubre: la 'Fireta' i el 'Ciclopasseig'. Enguany hem volgut fer un pas avant, incrementant l'oferta, diversificant-la i donant-li un caràcter inclusiu que fera partícip al nombre més gran de persones", explica Salva Torrent.

  "Enguany hem mantingut aquestes activitats, com és lògic: estan totalment consolidades i formen part d'aquestes festes del 9 d'Octubre. El 'Ciclopasseig', sense anar més lluny, complia enguany 30 edicions. Però volíem incloure altres activitats que se sumaren a les habituals i que contribuïren a diversificar l'oferta, sense que açò minvara la capacitat de convocatòria de les altres d'activitats. I sincerament crec que ho hem aconseguit", prossegueix l'alcalde i regidor de Cultura.

  "Volíem demostrar el nostre orgull com a poble valencià, fent valdre diverses activitats que promocionaren la nostra llengua: amb teatre, contacontes i amb concerts. També s'han disputat partides de pilota valenciana. I s'han organitzat moltes activitats familiars, orientades tant a joves com a adults. Els resultats parlen per si mateixos: el nombre de participants ha sigut elevadíssim, els carrers han estat replets de veïns i veïnes de totes les edats, que han gaudit de les activitats que hem previst. En resum, crec que s'ha aconseguit l'objectiu de dotar d'una major varietat de contingut a unes festes molt especials per a tots els valencians i valencianes, i espere que en futures edicions es puga seguir avançant en aqueix sentit", conclou el batlle de l'Eliana.

  Pujar