elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Federació d’Instituts d’Estudis es consolida al País Valencià

La Federació d’Instituts d’Estudis es consolida al País Valencià
  • Les associacions membres de la Federació es reuniran a Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida) el dissabte 29 de maig per a avançar amb els projectes i l’estructura organitzativa

MÉS FOTOS
La Federació d’Instituts d’Estudis es consolida al País Valencià - (foto 2)
La Federació d’Instituts d’Estudis es consolida al País Valencià - (foto 3)

La Federació d’Instituts d’Estudis locals i comarcals del País Valencià (FedinesPV) ha convocat l’Assemblea General Ordinària a aquesta localitat de la comarca de la Vall d’Albaida per tal de reforçar l’estructura organitzativa i amb l’objecte de posar en valor la tasca investigadora, de recerca i de conservació del patrimoni, d’animació cultural i social que els centres i instituts d’estudis desenvolupen arreu del País Valencià.

Enguany, l’Assemblea General l’acull l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), un dels més potents del País Valencià i un dels fundadors de la FedinesPV. La localitat ha esta triada perquè és el lloc on se celebrarà el Vé Congres d’Estudis de la Vall d’Albaida, que va haver d’ajornar-se degut a la pandèmia.

Per a la FedinesPV, continua sent necessària la consolidació d’un espai que aglutine els instituts d’estudis locals i comarcals, els centres d’estudi i els organismes o col·lectius d’investigació d’arreu el territori, sense l’encotillament de les demarcacions administratives.

En l’Ordre del Dia previst s’informarà sobre les actuacions realitzades durant l’exercici 2020, la situació financera de la Federació, la situació organitzativa i les noves incorporacions, així com els projectes i iniciatives per al 2021. Igualment es procedirà a la renovació o ratificació de l’actual Junta Directiva d’acord amb el que estableixen els instituts.

L’Assemblea General servirà també com a escenari per a fer els reconeixements i agraïments habituals en nom de la FedinesPV i per fer un lliurament del premi Recercat 2020 a l’IDECO Horta Sud, que l’any passat no el van poder recollir per culpa de la pandèmia.  Paral·lelament, el mateix dissabte s’inaugurarà l’exposició Patrimoni contra les cordes al Museu de la Gerra «Evarist Navarro».

Actualment la FedinesPV la componen vora tres dotzenes d’instituts i centres d’estudis locals i comarcals escampats arreu de les comarques valencianes i rep el suport de la Institució Alfons el Magnànim i de la Generalitat Valenciana a més de mantenir acords bilaterals amb altres institucions, grups i entitats com són Escola Valenciana i Caixa Popular.

Pujar