4 d’abril de 2020 4/4/20

“Espanta la por!” al Museu Comarcal

“Espanta la por!” al Museu Comarcal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  “Espanta la por!” al Museu Comarcal - (foto 2)

  Amb motiu de la festivitat de Tots els Santos, el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferris March acollirà la mostra "Espanta la per!". L'exposició vol acostar a grans i xicotetes l'imaginari valencià que parla de la por. Els protagonistes seran els monstres valencians, concretament el Butoni, l'Home del sac, l'Home dels nassos, el banyeta i una fada bona que eixiran del llibre La Maria no te per –de Andana editorial- per a poder conèixer-los una mica més. Es tracta d'una activitat programada per la Biblioteca i el Centre de Documentació del Museu Valencià d'Etnologia (MUVAET), a la qual s'ha sumat el Museu Comarcal Horta Sud, que presideix Carlos Fernández Bielsa.

  Durant l'activitat s'aprofitarà per parlar a les persones participants de la por i de com es pot vèncer d'una manera lúdica i educativa amb una visita guiada per les diferents estades que componen la casa museu. El Museu Comarcal ha oferit aquesta activitat als col·legis de l'Horta –dirigida a cinquè i sisè de primària- i ja té completes les 7 sessions, que es desenvoluparan del 17 d'octubre al 12 de novembre de manera gratuïta. A més, està programat un taller familiar amb la mateixa dinàmica. Les persones participants trobaran en les diferents estades siluetes dels monstres valencians, s'explicaran contes, històries i llegendes sobre ells i, a més, com a activitat final podran gravar un curtmetratge amb aquesta temàtica, dirigit per Joana Chilet, de Nautilus Audiovisual.

  A les «espantacriatures» valencianes ja no només les trobem en la memòria oral dels nostres avis: ara han passat a formar part de molts llibres que arrepleguen rondalles i treballs de recerca. Per açò en aquesta exposició, a més, les persones participants podran trobar lectures molt interessants que parlen d'ells.

  Pujar