elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Entra en funcionament el nou jutjat de pau de Foios

Entra en funcionament el nou jutjat de pau de Foios
  • Les funcions del jutjat s'amplien i modernitzen i, a més, s’implanten experiències pilot en matèria d’assessorament i mediació.

El nou jutjat de pau de Foios ha entrat hui, 1 de juliol, en funcionament, gràcies al projecte Justiprop de la Conselleria de Justícia pel qual s'inverteix un milió d'euros en la transformació digital dels 96 jutjats de pau de la Comunitat Valenciana, als pobles de més de 7.000 habitants. Així, Foios amplia i modernitza aquest servei amb la incorporació de dues persones funcionàries, a càrrec de la Generalitat Valenciana, que s'uniran a la Jutgessa de Pau de la localitat, substituint el funcionari a temps parcial que fins ara donava servei al jutjat.

Per a l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, es tracta "d'un pas molt important per a acostar i facilitar l’accés a la justícia al veïnat de Foios, perquè no només s'amplia el personal, també s'incorporen noves funcions, com l’assessorament jurídic, mitjançant el qual un dia a la setmana, matí i vesprada, un professional de l’advocacia assessorarà els veïns que ho desitgen en qualsevol assumpte jurídic”, gràcies al conveni signat entre la Conselleria de Justícia i el Col·legi d'Advocats de la Comunitat Valenciana.

El nou sistema anomenat Justiprop inclou la connexió i integració dels sistemes amb la xarxa informàtica judicial, però també la implantació de serveis específics de mediació, assistència a les víctimes i protecció de drets o informació sobre tràmits en el Registre Civil, el Mercantil o el de la Propietat.

Quant a la nova ubicació del jutjat de pau, l'alcalde ha manifestat que “s’ha arribat a un acord amb els llauradors perquè el jutjat s’ubique temporalment al local de l’antiga cambra agrària, fins que el nou ajuntament estiga construït, on ja comptarà amb un espai més ampli per a desenvolupar les noves necessitats del servei".

Pujar