24 de setembre de 2020 24/9/20

La 6ª edició de la Universitat de Tardor d'Énguera afronta els nous reptes socials, econòmics i educatius

La 6ª edició de la Universitat de Tardor d'Énguera afronta els nous reptes socials, econòmics i educatius - (foto 1)

  Del 7 al 9 de novembre Énguera acull la seua, ja tradicional, Universitat de la Tardor. Seran 3 dies de conferències, tallers i visites culturals que pretenen oferir a les enguerines i enguerins, així com als veïns de la resta de la comarca de la Canal de Navarrés, eines que els permeten afrontar els desafiaments dels nous temps i encarar el futur amb optimisme.

  La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, en el seu afany per contribuir al desenvolupament dels pobles valencians, va engegar en 2012 la Universitat de la Tardor d'Énguera. Aquesta iniciativa va nàixer amb la intenció de convertir-se en un instrument perquè els veïns de la localitat i la resta de la comarca aprofundiren en el seu patrimoni, llengua, tradicions, paisatge, història, economia... Uns trets identitaris amb potencial per a convertir-se en motor de desenvolupament i facilitar un creixement econòmic i social que permetera a la societat local albirar les seues possibilitats de futur.

  Seguint el seu esperit inicial, la Universitat de la Tardor d'Énguera arriba enguany a la seua sisena edició, gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament i l'IES d'Énguera i al finançament de la Diputació de València. Tant l'IES com la Casa de la Cultura d'aquest municipi de la Canal de Navarrés albergaran, des del dimarts 7 i fins al dijous 9 de novembre, les diferents sessions que enguany estaran dividides en 2 blocs diferenciats: un bloc acadèmic i un altre lúdic cultural.

  El bloc acadèmic tindrà un caràcter multidisciplinari atès que docents i investigadors de la Universitat de València abordaran temàtiques d'allò més variades: Pedro Morillo (Informàtica) se centrarà en les xarxes socials i els menors; Santiago Cantarero (Direcció d'empreses) tractarà les opcions d'ocupació basades en el turisme rural; Nuria Sempere (Fisioteràpia) abordarà la vida saludable; Gersón Beltrán (Geografia) parlarà sobre eines digitals; Juan Carlos Moltó (Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal) reflexionarà sobre la cuina del segle XXI i el seu encaix en la dietètica saludable; i Emilio Soria (Enginyeria Electrònica) s'ocuparà de les noves expectatives laborals i els oficis de futur.

  A la Universitat de Tardor d'Énguera també hi haurà un espai lúdic cultural en el qual els assistents tindran l'oportunitat de visitar la Cooperativa del Camp d'Énguera, els cellers de la localitat, realitzar un recorregut històric-artístic per la vila... una manera de visitar in situ les potencialitats (naturalesa, història, cultura i tradició) que converteixen a Énguera en una localitat molt atractiva a la Comunitat Valenciana.

  L'acte de clausura de la Universitat de la Tardor d'Énguera comptarà amb la presència de l'alcalde d'Énguera, Óscar Martínez; en nom de la Universitat de València estarà present el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; i per part de l'IES Énguera assistiran el seu director, Rafael Mollá, i el seu vicedirector, Teodoro Aparicio.

  Universitat de València

  Universitat de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar