23 de setembre de 2020 23/9/20

Divalterra aposta per la formació en prevenció del delicte i gestió ètica empresarial

  Divalterra, en col·laboració amb la Universitat de València, ha format a una vintena de tècnics de diferents àrees de l'empresa pública de la Diputació amb l'objectiu de continuar desenvolupant i implementant un sistema eficaç de supervisió i control de compliment ètic, normatiu i de prevenció del delicte.

  L'acció formativa, de 90 hores de durada, i que té per títol ‘Delinqüència econòmica i prevenció de riscos penals (Compliance)’, ha sigut desenvolupada per membres del Departament de Dret Penal i de l'Institut de Criminologia i Ciències Penals de la UV, institucions que en els últims anys han desenvolupat recerques dirigides a afavorir majors quotes de bon govern i transparència en el sector públic amb l'objectiu fonamental de prevenir la realització d'il·lícits penals. També ha participat professorat del departament del departament de Filosofia i Sociologia de la Universitat Jaume I i de Psicologia de la Universitat de València.

  Des de la direcció del curs apunten que “els resultats han sigut molt satisfactoris”;  això possibilitarà el desenvolupament de processos estratègics que facilitaran als professionals de l'empresa pública prevenir i evitar els comportaments delictius que pogueren relacionar-se amb el desenvolupament de les seues activitats empresarials.

  Amb aquesta acció s'avança en la línia marcada per la reforma del Codi Penal de l'any 2015, la qual incideix en la necessitat que les persones jurídiques reforcen els seus processos formatius comptant amb programes estructurats de Compliance. 

  En aquest sentit, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, ha manifestat que “Divalterra està aplicant els mètodes i mesures necessaris per a introduir un model organitzatiu que garantisca la supervisió i el control, assegurant el compliment normatiu i un sistema eficaç per a la prevenció del delicte. “Aquest fet –continua Brines- s'emmarca en una estratègia global de la gestió de l'empresa, en la qual la transparència i l'ètica empresarial formen part del seu propi ADN, ja que s'apliquen de manera transversal en totes i cadascuna de les seues actuacions, sent la intenció continuar formant al major nombre possible de treballadors i treballadores”.

   

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar