elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les diputacions de València i Albacete compartiran eines avançades d'administració electrònica

Les diputacions de València i Albacete compartiran eines avançades d'administració electrònica
  • La plataforma integra eines com el sistema de gestió d'expedients electrònics, la signatura i custòdia de documents i la gestió electrònica de resolucions administratives

MÉS FOTOS
Les diputacions de València i Albacete compartiran eines avançades d'administració electrònica - (foto 2)
Les diputacions de València i Albacete compartiran eines avançades d'administració electrònica - (foto 3)

Les diputacions de València i Albacete compartiran eines d'administració electrònica, un nou pas en el full de ruta de la modernització de la gestió pública. L'acord ha sigut rubricat este dimarts pels presidents de les dos institucions, Toni Gaspar i Santiago Cabañero, en la seu de la corporació valenciana, que a través d'este conveni posarà a la disposició dels municipis de menys de 20.000 habitants, entitats locals menors i mancomunitats integrades en el projecte SEDIVAL, totes les aplicacions i serveis que oferix la plataforma SEDIPUALBA i les seues ampliacions i actualitzacions.

Els dos presidents han coincidit, durant la signatura del conveni, en la importància de la col·laboració institucional per a avançar en una gestió moderna i eficaç de les institucions públiques. Toni Gaspar ha assenyalat que “per damunt de virregnats i regnes de taifes d'uns altres temps és important optimitzar els serveis que presten els òrgans públics, sense cenyir-nos a un àmbit territorial concret”. “Teniu el millor servei en administració electrònica i el lògic és sumar-se, de la mateixa manera que altres institucions es fixen en les iniciatives d'esta Diputació”, ha afegit Gaspar dirigint-se al seu homòleg albaceteny.

Per part seua, Santiago Cabañero ha posat l'èmfasi en “l'obligació que tenim les institucions de gestionar bé els diners públics i de posar les eines que generem a la disposició d'altres administracions, com en este cas la Diputació de València, de la qual al seu torn tenim l'oportunitat d'aprendre”. El president de la corporació manxega espera que este conveni siga “el primer acord d'un llarg camí de col·laboració amb esta terra d'acolliment per a la gent d'Albacete”, i ha destacat la necessitat de “mancomunar serveis per a ser més eficients”.

Els màxims dirigents provincials, acompanyats pel vicepresident valencià Carlos Fernández Bielsa, la vicepresidenta de la Diputació d'Albacete, Amparo Torres, i la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, han destacat el potencial i l'experiència que atresora el treball de la plantilla de professionals de les dos institucions per a avançar en l'objectiu comú d'acostar cada vegada més, i d'una manera més eficaç, les administracions a la ciutadania que demanda els seus serveis. Balaguer ha assenyalat que el conveni permetrà que més de 120 ajuntaments valencians puguen beneficiar-se de les eines de la plataforma albacetenya a través de SEDIVAL.

Gestió 100% digital

El conveni tindrà una vigència de quatre anys prorrogables i un cost de 1,2 milions d'euros per a la corporació valenciana, el pagament del qual es distribuirà entre 2021 i 2025 fent-se càrrec de la implantació de les eines digitals en els municipis de la província. Per part seua, la Diputació d'Albacete s'encarregarà de les activitats formatives per a l'ús de les eines i serveis i de garantir la integritat, autenticitat, confidencialitat, qualitat, protecció i conservació dels documents emmagatzemats, que en cas d'extinció del conveni serien retornats als seus ens d'origen.

Les dos institucions es comprometen a més a impulsar iniciatives d'interés comú en matèria d'administració electrònica, sempre encaminades a oferir el millor servei i les millors eines de gestió als ens locals, així com l'eficiència i la comoditat en la interacció d'estes administracions amb la ciutadania.

Esta plataforma pública d'Administració Electrònica, íntegrament desenvolupada per personal propi de la Diputació d'Albacete, permet realitzar una gestió completament digital de tota l'activitat administrativa d'una entitat d'àmbit públic, sent present ja en centenars d'elles (ajuntaments, diputacions, mancomunitats, parlaments i universitats) de nou comunitats autònomes.

Pujar