elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació valora l’aposta d’Albaida per la mobilitat sostenible

La Diputació valora l’aposta d’Albaida per la mobilitat sostenible
  • La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, visita Albaida, municipi que ha rebut una ajuda de l'estratègia Reacciona de la Diputació per a la redacció de PMUS i que ha obert el procés de participatiu

  • La localitat de la Vall d'Albaida ha rebut 1.825.346 euros en ajudes de la Diputació en la present legislatura

La diputada de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València, Dolors Gimeno, ha visitat la localitat d'Albaida acompanyada per l'alcalde, Josep Antoni Albert, per aprofundir en els projectes que la ciutat de la Vall d'Albaida porta endavant en matèria mediambiental i de mobilitat.

Albaida és un dels 43 pobles d'entre 3.000 i 10.000 habitants beneficiats amb 6.000 euros d'ajuda per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, PMUS.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha remarcat la importància dels PMUS com "un instrument optimitzar la connectivitat dins del municipi i amb la resta de pobles de la comarca, marcant un full de ruta clar que permet ordenar les diferents vies i mitjans de transport, tenint sempre present la mobilitat sostenible, la intermodalitat i l’espai que ha d’ocupar les persones”.

L'alcalde Josep Antoni Albert ha explicat a la diputada l'inici del procés participatiu amb "els treballs de prospecció i diagnòstic on es recolliran totes les fortaleses i mancances en aquesta matèria en la ciutat definir la mobilitat urbana del municipi per als pròxims anys".

El procés d'elaboració, compta amb la col·laboració de Sembra, entitat especialitzada, i constarà de diverses fases, estant fase principal la de participació ciutadana, totes elles vindran recollides en la ferramenta ciutadana www.DecidimAlbaida.com des d'on es canalitzarà la participació i es rendirà comptes i informació.

Així mateix, Albaida també ha rebut de la Diputació de València una subvenció de certificacions energètiques d'edificis públics dintre de l’estratègia Reacciona 2020, per adaptar-se i mitigar el canvi climàtic. L’alcalde ha informat a la diputada dels projectes presentats al Reacciona 2021.

En total, Albaida ha rebut de la Diputació de València en la present legislatura, vora dos milions d'eros, concretament 1.825.346, 53 euros en ajudes de Medi Ambient, Cultura, Modernització i altres àrees, i del Fons de Cooperació Municipal 2020 i 2021.

Pujar