19 de gener de 2021 19/1/21

La Diputació unirà els municipis de El Puig i La Pobla de Farnals amb una via ciclepeatonal paral·lela a la CV-318

La Diputació unirà els municipis de El Puig i La Pobla de Farnals amb una via ciclepeatonal paral·lela a la CV-318 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Diputació unirà els municipis de El Puig i La Pobla de Farnals amb una via ciclepeatonal paral·lela a la CV-318 - (foto 2)
  La Diputació unirà els municipis de El Puig i La Pobla de Farnals amb una via ciclepeatonal paral·lela a la CV-318 - (foto 3)
  La Diputació unirà els municipis de El Puig i La Pobla de Farnals amb una via ciclepeatonal paral·lela a la CV-318 - (foto 4)

  El Diputat de Carreteres, Pablo Seguí, va visitar recentment El Puig, un dels municipis inclosos en el Pla de Mobilitat Ciclepeatonal de la Diputació de València, en el qual es preveu la construcció d'un itinerari al llarg de la CV-318 que connectarà amb el carril bici existent en la rotonda d'accés a La Pobla de Farnals. Acompanyat de l'alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, Seguí va destacar l'esforç que des de la institució provincial s'està realitzant per crear espais segurs per al trànsit de vianants i ciclistes en aquells trams més transitats de la xarxa de Carreteres de la Diputació.

  En aquest context va emmarcar el responsable de l'àrea de Carreteres l'actuació del Puig, que el seu objectiu és "generar una via d'un poc més de 1.200 metres de longitud al llarg del conegut com Camí de La Pobla de Farnals, que permetrà una connexió segura entre aquestes dues localitats d'alta afluència turística". Seguí va afegir que en aquests moments el seu departament està redactant el plec de prescripcions tècniques per a contractar la redacció del projecte, que haurà de contemplar entre els condicionants tècnics la construcció d'una passarel·la sobre el ferrocarril. Si bé serà el projecte el que determine el pressupost de l'obra, des de l'Àrea de Carreteres estimen que el cost rondarà els 325.000 €.

  Luisa Salvador va aprofitar la presència del Diputat de Carreteres per a visitar amb ell les instal·lacions de l'empresa Cortichapa, una indústria amb 30 anys d'implantació en la localitat i que genera mig centenar d'ocupacions directes. Durant la visita, l'alcaldessa i els responsables de Cortichapa van traslladar a Seguí les necessitats en matèria d'infraestructura viària que ajudarien al desenvolupament d'aquesta indústria i en la solució de la qual el consistori va assegurar que ja està treballant.

  Pla de Mobilitat Ciclepeatonal

  El Pla de Mobilitat Ciclepeatonal de la Diputació de València és un dels projectes més ambiciosos de la present i futures legislatures, amb una inversió prevista de 36,6 milions d'euros i 97 actuacions en totes les comarques, amb l'objectiu de millorar la seguretat de vianants i ciclistes en el marc de la mobilitat sostenible.

  Les actuacions aconseguiran un total de 132 quilòmetres de vies i donarà resposta a problemes de seguretat vial dels municipis de la província, alguns perpetuats durant més de 20 anys. "Aqueixos punts de conflicte, amb accidents i víctimes mortals, comencen a resoldre's amb aquestes vies que connecten municipis i persones, aportant seguretat a trajectes que habitualment s'han hagut de fer a peu o amb bicicleta en vies amb trànsit dens i vorals poc espaiosos o inexistents", ha destacat el Diputat de Carreteres.

  L'aposta de la Diputació, i especialment de l'àrea dirigeix Pablo Seguí, és la conservació de les vies de titularitat provincial i el reforç de la seguretat per a reduir els accidents en aqueixa xarxa viària de la Diputació, que cada any inverteix al voltant de 40 milions d'euros en carreteres i infraestructures com aquestes vies per a vianants i ciclistes.

  El Pla de Mobilitat Ciclepeatonal compta amb 22 actuacions executades, en execució o en licitació, amb una inversió de 4,6 milions d'euros; 14 actuacions en projecte de construcció, amb un cost previst de 6,7 milions d'euros, i 61 actuacions proposades, que absten 95 quilòmetres d'execució i un pressupost aproximat de 25,3 milions d'euros.

  Pujar