21 de setembre de 2020 21/9/20

La Diputació trau a licitació l’Escola de Teatre Escalante

La Diputació trau a licitació l’Escola de Teatre Escalante - (foto 1)

  El passat dijous es va publicar en el BOP l’anunci de licitació del servei de l’Escola de Teatre Escalante amb una sèrie de modificacions significatives respecte a la gestió anterior. En paraules de la diputada delegada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, “amb el canvi de govern en la Diputació de València, el Teatre Escalante ha iniciat una nova etapa que s’estén també a la seua Escola”.

  I és que, si bé continuarà l’Escoleta de Teatre per als més menuts, el cicle professional només constarà d’un curs perquè els alumnes que estaven cursant els seus estudis fins ara puguen finalitzar-los. La principal novetat a aquest respecte es troba en la inclusió de l’activitat “Teatre Inclusiu”, que pretén acostar el món del teatre als col·lectius més vulnerables: joves amb discapacitat igual o superior al 33% i dones víctimes de violència de gènere i/o en risc d’exclusió social, amb una quota de tres euros al mes.

  D'altra banda, des de l'Escola Teatre Escalante també s'atendran les necessitats del sector professional, amb cursos d'especialització dirigits als intèrprets valencians i amb la presència de directors escènics de gran prestigi.

  Una altra de les novetats de la licitació de l’Escola de Teatre és la inclusió de clàusules socials que suposen la subrogació del professorat existent i la garantia de respectar els drets econòmics i socials de la plantilla, a més de l’obligació per part de l’empresa licitadora de presentar un pla de conciliació laboral.

  La diputada delegada d’Inclusió Social, Teatres i Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo, ha insistit “en el gir social que la seua Delegació ha fet en l’Escola, que no pot ser un centre d’estudis teatrals més en la ciutat de València, donat el seu caràcter públic”. “Amb els canvis realitzats, l’Escola de Teatre Escalante esdevindrà un servei públic que acostarà les arts escèniques als col·lectius més vulnerables i que servirà com una ferramenta més d’inclusió”, ha conclòs.

  El nou director del Teatre Escalante, Josep Policarpo, ha treballat colze a colze amb la Delegació de Teatres en les qüestions tècniques per tal de pilotar la transició de l’Escola cap a aquest model més social, que es consolidarà durant els cursos 2017/2018 i 2018/2019 a través d’un nou contracte.

  La Finestra de la Diputació de València

  La Finestra de la Diputació de ValènciaEntrar en el especial
  Pujar