5 de desembre de 2020 5/12/20

La Diputació renova de forma indefinida la seua col·laboració amb la UNED

La Diputació renova de forma indefinida la seua col·laboració amb la UNED - (foto 1)
  • En una reunió amb els diputats Mercedes Berenguer i Emili Altur, el consorci ha modificat els estatuts per a "consolidar la ferma aposta de la Diputació per l'ensenyament en la universitat pública i la seua presència en les comarques valencianes"

  • La institució que presideix Jorge Rodríguez aportarà enguany 300.000 euros a la UNED, que compta amb 9.000 alumnes inscrits en el centre Alzira-València "Francisco Tomás i Valiente" i les subseus de Sagunt, Gandia, Ontinyent i Xàtiva

La Diputació de València ha renovat amb caràcter indefinit la seua col·laboració amb la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED), que en el centre Alzira-València "Francisco Tomás i Valiente" i les subseus de Sagunt, Gandia, Ontinyent i Xàtiva compta amb 9.000 alumnes.

El compromís de la Corporació provincial, presidida per Jorge Rodríguez, anirà més enllà de l'aportació econòmica que enguany és de 300.000 euros. El consorci del centre, del que formen part la pròpia Diputació de València i l'ajuntament d'Alzira, ha aprovat la modificació dels seus estatuts per a, segons ha destacat la diputada d'Educació, Mercedes Berenguer, "consolidar la ferma aposta de la Diputació per l'ensenyament en la universitat pública i la seua presència en les comarques valencianes".

La subvenció provincial està destinada a compensar la part que els ajuntaments no puguen aconseguir, perquè "la implantació de seus universitàries en les comarques afavoreix el desenvolupament social i econòmic dels municipis", en paraules de Jorge Rodríguez, qui es va reunir a mitjan any amb el rector de la UNED, Alejandro Tiana, per a consolidar la implicació de la institució en l'expansió comarcal de la Universitat.

Dependent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, la Universitat Nacional d'Educació a Distància va nàixer fa 38 anys i ja compta amb 225.000 alumnes a tot el món. A nivell local, va aterrar a Alzira en 1986 i més tard va establir la seua seu provincial en la Misericòrdia de València, on seguix en l'actualitat després de diverses remodelacions. Aquesta universitat pública imparteix graus tant de lletres com de ciències, així com màsters i doctorats, està present a través de 62 centres a Espanya i també té seus en capitals com Londres, Roma, Paris, Brussel·les, Munich, Llatinoamèrica i Estats Units.

En la reunió de Mercedes Berenguer amb el director i el director adjunt del centre Alzira-València, Javier Panigua i Alejandro Cerdà, l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, professors i alumnes de la UNED, també ha participat el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, qui ha coincidit amb Berenguer a destacar la importància de treballar per l'accés de la població a la universitat pública. 

Pujar